Με την Ελλάδα να βρίσκεται στο επίκεντρο των επιλογών των ταξιδιωτών γι αυτό το καλοκαίρι, λόγω της θετικής εικόνας που σχημάτισε προς τα έξω με την έγκαιρη και αποτελεσματική δράση κατά της πανδημίας, η ενημερωτική ιστοσελίδα Insider συστήνει στους αναγνώστες της όχι και τόσο γνωστά σημεία στη χώρα μας για εκείνους που θέλουν να αποφύγουν τους πολλούς τουρίστες.

Νησιά και προορισμοί της ηπειρωτικής Ελλάδας, στον αντίποδα δημοφιλών και πολυσυζητημένων τουριστικών προορισμών, φιγουράρουν στο άρθρο αναδεικνύοντας τη χώρα μας σε κορυφαία επιλογή (και) γι αυτό το καλοκαίρι.

Πρώτο, στη λίστα με τους συνολικά οκτώ προορισμούς, βρίσκεται το Αγκίστρι, το μικροσκοπικό νησί του Αργοσαρωνικού με τα εντυπωσιακά γαλαζοπράσινα νερά και την πλούσια βλάστηση, μια ανάσα από την Αθήνα.

Ακολουθεί η Φολέγανδρος, το μποέμ νησί με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που μαγεύει τους επισκέπτες κάνοντάς τους να θέλουν να ξαναβρεθούν σε αυτή, με την  πρώτη τριάδα να ολοκληρώνει η Καβάλα, η όμορφη πόλη- σταυροδρόμι πολιτισμών.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η κουκλίστικη Σύμη, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία μιά ανάσα από την Ρόδο και στην πέμπτη τα Κύθηρα, το νησί της Αφροδίτης με την μοναδική αύρα και το ποικιλόμορφο τοπίο που όμοιά τους δεν συναντώνται σε άλλο νησί.

Η Ριβιέρα της Ηπείρου με την γραφική Πάργα και τα Σύβοτα με τις εκπληκτικές παραλίες ακολουθούν στην έκτη θέση, ενώ στην έβδομη βρίσκεται το Πήλιο, με χωριά και προορισμούς που δυνδυάζουν με τρόπο μοναδικό το βουνό με τη θάλασσα.

Οι προτάσεις του Insider ολοκληρώνονται με την Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης, σημείο αναφοράς για τους διανοούμενους και καλλιτέχνες που επισκέπτονται τη χώρα μας.