Τους πιο παραδεισένιους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη συγκεντρώνει σε πρόσφατο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα European Best Destinations, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνει και τέσσερα ελληνικά νησιά.

«Ονειρικά τοπία με τιρκουάζ νερά και ψιλή, χρυσαφένια άμμο, γραφικά ψαροχώρια και μαγευτική φύση, αποτελούν αφορμή για την διοργάνωση του επόμενου ταξιδιού σας, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, όπου τα νησιά του Ιονίου κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Το πρώτο ελληνικό νησί που συναντάται στη λίστα, λοιπόν, είναι η Κέρκυρα, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση. Μεταξύ άλλων, για το νησί των Φαιάκων το δημοσίευμα αναφέρει ότι «το όμορφο νησί του Ιονίου κατά την διάρκεια της άνοιξης πληυμμυρίζει με όμορφα λουλούδια όπως οι ορχιδέες, οι βουκαμβίλιες και τα λευκά τριαντάφυλλα».

Έβδομη συναντάται η μικροσκοπική και κουκλίστικη Σύμη, «το νησί- κόσμημα πολύ κοντά τη Ρόδο και τις ακτές της Τουρκίας, με τις όμορφες και μυστικές της παραλίες».

Στην ένατη θέση βρίσκεται το «γοητευτικό και παραμυθένιο χωριουδάκι της Άσσου, στην Κεφαλονιά», όπως χαρακτηρίζεται στο άρθρο. Εδώ, εκτός από τα κρυστάλλινα νερά και τις όμορφες παραλίες, ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφτεί και το εντυπωσιακό κάστρο της περιοχής.

Τέλος, στην 15η θέση της λίστας συναντάται το μικρό νησάκι του Αγίου Σώστη, στη Ζάκυνθο, «ένας προορισμός ιδανικός για γαμήλιες τελετές» καθώς και για να απολαύσει κανείς τη φύση στο μεγαλείο της.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα της European Best Destinations

  1. Μαδέιρα, Πορτογαλία
  2. Κάπρι, Ιταλία
  3. Κέρκυρα
  4. Κοτόρ, Μαυροβούνιο
  5. Αζόρες, Πορτογαλία
  6. Όμις, Κροατία
  7. Σύμη
  8. Rovinj, Κροατία
  9. Άσσος, Κεφαλονιά
  10. Νησιά Lofoten, Νορβηγία
  11. Algarve, Πορτογαλία
  12. Νησιά Faroe, Δανία
  13. Ποζιτάνο, Ιταλία
  14. Procida, Ιταλία
  15. Άγιος Σώστης Ζάκυνθος