Προτρέποντας τους αναγνώστες του να ταξιδέψουν το Σεπτέμβριο το αμερικάνικο Cosmopolitan δημιούργησε μια λίστα με προορισμούς παγκοσμίως που τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου έχουν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Από αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει και η χώρα μας, η οποία αποτελεί δημοφιλή και αγαπημένο προορισμό διεθνών ταξιδιωτικών, και όχι μόνο, μέσων. Έτσι ανάμεσα στις συνολικά έξι προτάσεις που επέλεξε η συντάκτρια του άρθρου, οι δύο είναι ελληνικές.

Η Αθήνα, λοιπόν, συναντάται στη δεύτερη θέση της λίστας της Jade Skinner, για την οποία αναφέρει ότι όσοι δηλώνουν λάτρεις της αρχαιολογίας και της ελληνικής μυθολογίας δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Συμπληρώνει, επίσης, ότι σε αυτήν την πόλη με την Ακρόπολη και το Ναό του Ποσειδώνα να αποτελούν και τα σημαντικότερα μνημεία της, ο επισκέπτης θα πραγματοποίησει ένα ταξίδι στην ιστορία.

Δεν παραλείπει να κάνει μνεία, ωστόσο, στον ελληνικό ήλιο, σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, και γι αυτόν τον λόγο συμπεριλαμβάν και τη Ρόδο ανάμεσα στις προτάσεις της, στην έκτη θέση της λίστας.

Για το νησί των Ιπποτών, η Skinner αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εκεί όπου συναντά κανείς την μεγαλύτερη Μεσαιωνική Πόλη σε όλη την Ευρώπη, η ιστορία, ο πολιτισμός και η φύση συνδυάζονται με έναν τρόπο μαγικό».

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει η Ίμπιζα στην Ισπανία, μετά την Αθήνα ακολουθεί το νησί Fuerteventura στα Κανάρια Νησιά, τέταρτο το Κανκούν στο Μεξικό και πριν τη Ρόδο το νησί Sal στο σύμπλεγμα νησιών Cape Verde στη δυτική ακτής της Αφρικής.