Ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το Mont-Saint-Michel εξακολουθούν να γοητεύουν τους τουρίστες, όπως δείχνει η ετήσια έρευνα των αρμόδιων γαλλικών αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η Γαλλία υποδέχθηκε το 2012 83 εκατομμύρια επισκέπτες από άλλες χώρες. Ο αριθμός αποτελεί ρεκόρ και το ποσό που δαπανήθηκε από τους επισκέπτες στη χώρα φτάνει τα 35,8 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένο κατά 6,3% σε σχέση με το 2011.

Έτσι η Γαλλία παραμένει ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.

Οκτώ στους δέκα τουρίστες στη χώρα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνιστικότητας, Βιομηχανίας και Υπηρεσιών, είναι Ευρωπαίοι: Πρώτοι έρχονται οι Γερμανοί με 12,2 εκατομμύρια και ακολουθούν οι Βρετανοί με 12,1 εκατομμύρια.

Μετά την έντονη αύξησή των αφίξεών τους το 2011, λιγότεροι ήταν το 2012 οι τουρίστες από την Αμερική, την Αφρική και την Ωκεανία.

Οι επισκέπτες από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιρλανδία, χώρες που έχουν σκληρά χτυπηθεί από την κρίση, μένουν κατά μέσο όρο 9,7 νύχτες στη Γαλλία, διάστημα αυξημένο κατά 21,1% σε σχέση με το 2011.

Οι Βρετανοί περνούν κατά μέσο όρο 6,7 νύχτες στη χώρα και οι Ρώσοι 9.