Αύξηση 35% του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018

Αυξητικές οι τάσεις των προκρατήσεων και για το 2019


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
14:09
15/03/2019
Αύξηση 35% του εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα το 2018
loading

Στα ιστορικά ρεκόρ που έχει καταρρίψει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού να ξεπερνά το 35%, αναφέρθηκε η γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού, Παναγιώτα Διονυσοπούλου, μιλώντας κατά την έναρξη του συνεδρίου «Τουρισμός: Το μοντέλο του Μέλλοντος», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τα πέντε διμερή επιμελητήρια.

Η κυρία Διονυσοπούλου μίλησε για την επιτυχή πορεία της Ελλάδας, η οποία όπως είπε κατάφερε να υλοποιήσει το μοντέλο «τουρισμός 365 μέρες το χρόνο» και έχει αναγνωριστεί διεθνώς από φορείς και οργανισμούς ως τουριστικός προορισμός, μεταξύ άλλων και με τα βραβεία που απέσπασε πρόσφατα στη διεθνή έκθεση ITB 2019 στο Βερολίνο.

Το 2018 όπως είπε εξελίχθηκε στην καλύτερη ιστορικά χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ τα πρώτα μηνύματα δείχνουν ότι διατηρείται η ζήτηση και το 2019, καθώς οι προκρατήσεις παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις, αναφέρει το ΑΠΕ.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής, Βούλα Πατουλίδου, σημείωσε ότι ο στόχος να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις στα 5 εκατομμύρια μέσα στην επόμενη πενταετία για τη Θεσσαλονίκη είναι εφικτός. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Πατουλίδου, αν μιλούσαμε πριν από περίπου 30 χρόνια για τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, θα έμοιαζε με ανέκδοτο.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Πατουλίδου, υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς την πόλη, καθώς αναπτύσσεται τουριστικά και αναδεικνύεται ο πολιτιστικός, ιστορικός και γαστρονομικός της πλούτος. Σε αυτό το πλαίσιο χτίζεται και η στρατηγική του Οργανισμού, με στοχευμένες κινήσεις και στρατηγικές προβολής.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το 4ο συνέδριο τουρισμού, που διοργανώνεται από τα πέντε διμερή επιμελητήρια (Ελληνο-αμερικάνικο, ελληνο-βρετανικό, ελληνο-γαλλικό, ελληνο-γερμανικό, ελληνο-ιταλικό) και πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της ΔΕΘ-Helexpo AE.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει