Το πρόγραμμα με τίτλο «Διακοπές στην Πατρίδα» ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, με στόχο την προσέλκυση στην περιοχή των Ελλήνων του εξωτερικού κατά την προσεχή θερινή τουριστική περίοδο.

Το πρόγραμμα είναι προνομιακό, δηλαδή βασίζεται στην προσφορά από μέρους των ξενοδοχειακών καταλυμάτων και λοιπών επιχειρήσεων / μελών του Οργανισμού ελκυστικών τιμών, οι οποίες απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε ομογενείς.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που θα συσφίξει τις σχέσεις της περιοχής με τους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και θα ενδυναμώσει την τοπική οικονομία. Επιπλέον, θα προβάλει ιδιαιτέρως το καλοκαιρινό πρόσωπο της περιοχής αλλά και τις προσκυνηματικές περιηγήσεις εντός και εκτός της Αθωνικής Πολιτείας.

Κοστολογημένα πακέτα διακοπών θα σταλούν τις αμέσως επόμενες ημέρες σε όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, με τις οποίες ο Οργανισμός βρίσκεται σε επαφή, προκειμένου να διοχετευθούν στα κατά τόπους μέλη τους, ενώ η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου και θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα θα προωθηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα και θα αποτελεί σημείο αναφοράς της εν γένει προώθησης του προορισμού στον κόσμο.