Είκοσι Μαραθώνιοι-εμπειρία ζωής

Νο. 15: Napa Valley Marathon, Νάπα, Καλιφόρνια, Μάρτιος - Οι Μαραθώνιοι που αξίζει κανείς να τρέξει στη ζωή του ταξιδεύοντας στον κόσμο


ΤΑΞΙΔΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ
11:42
05/11/2013
Είκοσι Μαραθώνιοι-εμπειρία ζωής
loading

Μια μοναδική εμπειρία ζωής, ένα αξέχαστο ταξίδι μπορεί να σας χαρίσει η συμμετοχή σας σε έναν αγώνα Μαραθωνίου, από τους εκατοντάδες που διοργανώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμείς διαλέξαμε για εσάς τους 20 πιο διάσημους, περιπετειώδεις και εντυπωσιακούς για να διαλέξετε.

Φτιάξτε βαλίτσες και δέστε τα κορδόνια σας. Φύγαμε!

Νο. 15. Napa Valley Marathon, Νάπα, Καλιφόρνια, Μάρτιος

Γνωστός ως ο «σημαντικότερος μικρός μαραθώνιος στη Δύση», ο μαραθώνιος που πραγματοποιείται στην κοιλάδα Νάπα της Καλιφόρνια κερδίζει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους οπαδούς λόγω της εξαιρετικής υποστήριξης που παρέχεται στους δρομείς, αλλά και της προσοχής στη λεπτομέρεια.

Φέτος συμπληρώνονται 36 χρόνια από τη διοργάνωση του πρώτου μαραθωνίου στην περιοχή και ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου.

Η διαδρομή, μήκους περίπου 42 χιλιομέτρων διασχίζει ένα πανέμορφο τοπίο, περνά δίπλα από απέραντους αμπελώνες και προσφέρει στους δρομείς μαγευτικές εικόνες.

Κατά μήκος όλης της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν 13 σταθμούς βοήθειας, στους οποίους θα τους παρέχονται αναψυκτικά που τονώνουν την ενέργεια, ιατρικές συμβουλές σε περίπτωση μικροατυχημάτων και άφθονο νερό.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους αθλητές, όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες. Είναι σύνηθες στον Napa Valley μαραθώνιο να βρέχει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι δρομείς θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι εξοπλισμένοι με αντιολισθητικά παπούτσια, αδιάβροχο και καπέλο.

Με τη λήξη της διαδρομής του κάθε αθλητή, ένα ψηφιακό ρολόι εμφανίζει αυτόματα τον ανεπίσημο χρόνο του. Η ακριβής μέτρηση γίνεται με το ειδικό chip, που τοποθετείται στα παπούτσια των συμμετεχόντων.

Μετά τη γραμμή του τερματισμού, εθελοντές παραλαμβάνουν τους αθλητές και δίνοντας τους το μετάλλιο τους, τους οδηγούν στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία ξεκούρασης και χαλάρωσης. Εκεί προσφέρεται ζεστή σούπα, φρέσκα φρούτα και νερό, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης ντους, αλλά και θεραπείας μασάζ.

Η διαδρομή πρέπει να ολοκληρωθεί σε 6 ώρες, όταν και δίνεται η εντολή να ανοίξουν οι δρόμοι.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει