Το πρώτο γεύμα σε πτήση σερβιρίστηκε το 1919 σε ένα αεροπλάνο τύπου Handley- Page, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Λονδίνο- Παρίσι. Ακριβώς έναν αιώνα μετά έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στον μαγειρικό κόσμο των αεροπορικών ταξιδιών, με τις εταιρείες να προσπαθούν όλο και περισσότερο να ικανοποιήσουν, ακόμη και γευστικά, του πελάτες τους.

Αν και όταν κλείνουν ένα αεροπορικό εισιτήριο το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται οι περισσότεροι, τουλάχιστον, είναι το γεύμα που θα τους σερβίρουν στο αεροπλάνο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναζητούν μια καλή γευστική εμπειρία, ακόμα και στους αιθέρες. Πόσο μάλλον όταν την έχουν πληρώσει αδρά, επιλέγοντας εισιτήριο πρώτης θέσης, όπου εκεί το μενού είναι λίγο πιο ιδιαίτερο.

Σύμφωνα με το therichest.com το πιο πολυτελές γεύμα, για όσους ενδιαφέρονται, σερβίρεται από την Air New Zealand και αποτελείται από τρία μέρη, το ορεκτικό, το κυρίως πιάτο και το επιδόρπιο.

Η αρχή γίνεται με καπνιστό ψάρι με λεμόνι, κάπαρη, μάραθο και αγγούρι, προσούτο με ρόδι και πάστα μαύρου πιπεριού, κατσικίσιο τυρί και φιστίκια, ψωμάκι με κουρκουμά ή με σκόρδο.

Στο κυρίως οι επιλογές είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, καθώς ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια σιτάκε με κρέμα μίσο και μπρόκολο, ψητό στήθος κοτόπουλου με φασόλια και σάλτσα μασκαρπόνε με φρυγανισμένα φουντούκια, σολομό με σος από σαφράν, μπέιμπι πατάτες και κολοκυθάκια (ένα πιάτο- έμπνευση του Peter Gordon, πρωτοπόρου σεφ της Νέας Ζηλανδίας με βάση το Λονδίνο ο οποίος θεωρείται ειδικός της fusion κουζίνας), κίτρινη σούπα φακής με βότανα και γιαούρτι.

Ο επίλογος γράφεται με κάποιο από τα επιδόρπια όπως παγωτό από τριπλή σοκολάτα με σάλτσα σοκολάτας και τζίντζερ, τούρτα λεμονιού και κέικ φράουλας ή μια επιλογή από εκλεκτά τυριά της Νέας Ζηλανδίας που σερβίρονται με πάστα κυδωνιών και κράκερς.

Εξίσου πλουσιοπάροχο είναι και το πρωινό, στο οποίο μεταξύ άλλων σερβίρονται φρέσκια φρουτοσαλάτα, ελληνικό γιαούρτι, κρουασάν βουτύρου, scrambled eggs, μπέιγκελ παρμεζάνας με μπείκον και καραμελωμένα κρεμμύδια κ.α.