Όλα τα φώτα τραβούν πάνω τους τα αξίας δισεκατομμυρίων υπερ- γιοτ με ελικοδρόμια και πισίνες στο Yacht Show του Μονακό. Ταυτόχρονα την προσοχή τραβούν και τα «απαραίτητα» γκάτζετ και παιχνίδια που προορίζονται για δισεκατομμυριούχους και προσφέρουν το αλατοπίπερο στην πασπαλισμένη με χρυσό και γεμάτη πολλά μηδενικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό ζωή τους.

Γιατί όποιος έχει ένα σκάφος σαν κι αυτά που εκτίθενται στο πριγκιπάτο, θα θέλει να το συνοδεύσει και με το κατιτίς του, μια φουσκωτή τσουλήθρα, ένα ελικόπτερο, ένα σπορ αυτοκίνητο, ένα μικρό ιδιωτικό υποβρύχιο…

Τα περισσότερα γιοτ διαθέτουν τον δικό τους εξοπλισμό θαλασσίων σπορ- από εξοπλισμό καταδύσεων έως καγιάκ- αλλά πολύ λίγα διαθέτουν… υποβρύχια οχήματα.

Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα είναι το Dragon της DeepFlight, η τελευταία γενιά του οποίου αποκαλύπτεται αυτή την εβδομάδα.

monacoyacht1 monacoyacht2 monacoyacht3

Το ηλεκτρικό υποβρύχιο είναι τόσο εύκολο στη χρήση του που, σύμφωνα με τη DeepFlight, δεν απαιτείται καμία χρονοβόρα εκπαίδευση.

Αξίας 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων το Dragon είναι φτιαγμένο ώστε να επιστρέφει επιπλέοντας στην επιφάνεια της θάλασσας ό,τι και ν γίνει. Η μπαταρία του επιτρέπει σε δύο άτομα να απολαύσουν υποβρύχια βόλτα για έως έξι ώρες.

Το απόλυτο «αξεσουάρ» των γιοτ είναι και το ιδιωτικό ελικόπτερο που μεταφέρει ακούραστα κι εύκολα τους ιδιοκτήτες του σούπερ γιοτ και τους καλεσμένους τους αποφεύγοντας ταλαιπωρία στη μαρίνα ή στους δρόμους.

monacoyacht4

Το Voyager της Ocean Independence διαθέτει ένα ελικόπτερο Bell 429 που αποτελεί δημοφιλή επιλογή ιδιοκτητών γιοτ. Είναι άνετο, πιάνει ταχύτητα 150 κόμβων και χωρά επτά άτομα εκτός του πιλότου. Με μόλις 6,3 εκατ. δολάρια μπορεί να γίνει δικό σας.

monacoyacht5

Εκπληκτικό «γκάτζετ», αν μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει έτσι, είναι και το σπορ αυτοκίνητο που προτείνει η Briggs Automotive Company (BAC). Κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας έναντι 770.000 δολαρίων και σε χρώμα που ταιριάζει με το χρώμα του σκάφους. Διατίθεται με ειδικό χώρο στον οποίο τοποθετείται πάνω στο σκάφος ώστε να μην επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

monacoyacht7 monacoyacht8

Τοποθετείται και βγαίνει από το σκάφος με έναν γερανό και στο δρόμο πιάνει ταχύτητα 170 μιλίων την ώρα.

Για όσους απολαμβάνουν τα παιχνίδια στη θάλασσα υπάρχουν πολλά φουσκωτά παιχνίδια που μπορούν να συνοδεύσουν το σκάφος τους, όπως οι τσουλήθρες που προσαρτώνται στο κατάστρωμα και οδηγούν στη θάλασσα.

monacoyacht9

Επτά χιλιάδες δολάρια κοστίζει η τσουλήθρα της εταιρείας FunAir που μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και τα 5,5 μέτρα,

Για τους πιο λιτούς ζάπλουτους διατίθεται και το φουσκωτό πλωτό σαλονάκι της ίδιας εταιρείας.

monacoyacht10