Ντουλάπες- ολόκληρα δωμάτια, εντυπωσιακές πολυτελείς τραπεζαρίες εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, τζακούζι, ελικοδρόμια, ασανσέρ. Δεν πρόκειται για κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο ή έπαυλη αλλά για τα πιο εντυπωσιακά γιοτ που θα εκτεθούν στο Yacht Show του Μονακό.

Τουλάχιστον 120 από τα πιο ακριβά ιδιωτικά σκάφη στον κόσμο θα παραταχθούν για τέσσερις ημέρες στο ιστορικό Port Hercule, από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 33.000!

Τι θα δουν; Πάρτε μια γεύση παρακάτω

Imagine

Τιμή: 78,5 εκατ. δολάρια

superyachts1

Κατασκευάστηκε το 2001, έχει μήκος 65,7 πόδια και διαθέτει και ασανσέρ για τη μεταφορά των φιλοξενούμενων από κατάστρωμα σε κατάστρωμα.

Χωρά 12 άτομα που μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο στο ανώτερο κατάστρωμα ή ακόμα και το τζακούζι και την πισίνα!

Με ταχύτητα 14 κόμβους όσοι βρίσκονται πάνω του μπορούν επίσης να γυμναστούν στο γυμναστήριο ή να χαλαρώσουν στη σάουνα.

Για όποιον δεν μπορεί να το αγοράσει, το «Imagine» διατέθηκε και για ενοικίαση το καλοκαίρι στη Μεσόγειο έναντι 597.000 δολαρίων την εβδομάδα. Με την ίδια τιμή διατίθεται το χειμώνα στην Καραϊβική.

Madsummer

Τιμή: 37,5 εκατ. δολάρια

superyachts2 superyachts3

Δέκα επισκέπτες μπορούν να κοιμηθούν άνετα στις πέντε σουίτες του. Κατασκευάστηκε το 2005 και ανακαινίστηκε το 2009. Η μάστερ σουίτα του έχει πανοραμική θέα της θάλασσας ενώ είναι φουλ εξοπλισμένο με θαλάσσια παιχνίδια, φουσκωτές βάρκες, καγιάκ, εξοπλισμό καταδύσεων και τζετ σκι.

Steel

Τιμή: 32,5 εκατ. δολάρια

superyachts4 superyachts5

Asking price: £21.1million ($32.5million)

Εξωτερικά μπορεί να μην κερδίζει τις εντυπώσεις επειδή δεν θυμίζει τη συνηθισμένη εικόνα σουπερ- γιοτ. Έχει ωστόσο σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να μπορεί να πάει παντού.

Κατασκευάστηκε στην Κορνουάλη το 2009 και είναι κατάλληλο ακόμα και για παγωμένα ύδατα. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα.

Έχει μήκος 55 μέτρα και μπορεί να είναι λιτό αλλά δεν του λείπουν οι μικρές πινελιές πολυτέλειας: γυμναστήριο και τζακούζι στο κατάστρωμα.

Balista

Τιμή: 21,2 εκατ. δολάρια

superyachts6 superyachts7

 

Δεν έχει γράψει ούτε ένα ναυτικό μίλι στα κοντέρ του το εικονιζόμενο «Balista». Με μήκος 152 ποδών και ταχύτητα 25 κόμβων, χωρά 12 άτομα και διαθέτει τζακούζι, μεγάλη εσωτερική σάλα και δορυφορική τηλεόραση.

Clifford II

Τιμή: 17,5 εκατ. δολάρια

superyachts8 superyachts9

Έχει μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους και έπεσε στη θάλασσα το 2008. Έχει μήκος 46 μέτρα και χωρά έως 12 φιλοξενούμενους. Στο Μονακό θα φτάσει από την Καραϊβική.

Twilight

Τιμή: 13,2 εκατ. δολάρια

superyachts10 superyachts11

Έπιασε θάλασσα μόλις πριν από 18 μήνες και το ατού του είναι το σαλόνι στο τελευταίο κατάστρωμα με θέα σχεδόν 360 μοιρών. Κατασκευάστηκε στην Τουρκία, έχει μήκος 125 πόδια και χωρά 10 άτομα.

Lady Duvera 

Τιμή: 12,1 εκατ. δολάρια

superyachts12 superyachts13

Το πολυτελές αυτό γιοτ προορίζεται για διατλαντικά ταξίδια σε στιλ κλασικό. Χωρά δέκα άτομα αλλά έχει τραπεζαρία στην οποία μπορούν να δειπνήσουν 16 ενώ στο ανοιχτό κατάστρωμά του έχει τζακούζι και μπαρ.

Έχει μήκος 43,6 μέτρα και κατασκευάστηκε στην Ολλανδία.

Little Fish 

Τιμή: 11 εκατ. δολάρια

superyachts14 superyachts15

Το 2011 το γιοτ αυτό ανακαινίστηκε και οι εργασίες διήρκεσαν εννέα μήνες. Το εσωτερικό του στολίστηκε με ξύλινα πατώματα και μοκέτες ενώ το εξωτερικό του έχει υπέροχη τραπεζαρία και μπαρ.

Κατασκευάστηκε στην Ολλανδία και πουλήθηκε το 2010 με μόλις 1000 ώρες λειτουργίας των μηχανών του.