Μπορεί να φημίζεται περισσότερο ως καλοκαιρινός προορισμός, όμως όσοι έχουν επισκεφθεί τη Θάσο γνωρίζουν καλά ότι αποτελεί μια ιδανική πρόταση για όλους τους μήνες του χρόνου.

Οι εντυπωσιακές παραλίες του νησιού με το έντονο μπλε της θάλασσας συμπληρώνονται από ένα κατάφυτο τοπίο και διαδρομές ανάμεσα σε πεύκα και ελιές.

Πρωτεύουσα και βασικό λιμάνι του νησιού είναι ο Λιμένας.

Η Θάσος έχει μεγάλη ιστορία και αρκετά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπως το αρχαίο θέατρο, που τους καλοκαιρινούς μήνες φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις.

Επισκεφθείτε ακόμη το αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου και μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά την παλιά πρωτεύουσα του νησιού, τον παραδοσιακό οικισμό της Παναγιάς.

Πανέμορφα αρχοντικά και πλακόστρωτα στενά θα σας χαρίσουν εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Για όσους αναζητούν δροσιστικές βουτιές, μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού είναι η Σκάλα Παναγιάς με τη χρυσή άμμο, τα ρηχά νερά και την πλούσια βλάστηση. Στη σπηλιά Δρακότρυπα αναζητήστε το σταλακτίτη που μοιάζει με… δράκο!

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναρίθμητες εκκλησίες και τα μοναστήρια που υπάρχουν στη Θάσο, με ένα από τα πιο εντυπωσιακά το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Ποτό, που μοιάζει σα να αιωρείται πάνω από τη θάλασσα.

Η Θάσος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Καβάλα και την Κεραμωτή.