Στη χώρα μας δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς να περάσει έστω και λίγες ημέρες χωρίς ένα διάλειμμα διακοπών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι Βορειοευρωπαίοι ωστόσο, «τιμούν» εξίσου και τους χειμερινούς μήνες, αναζητώντας για ξεχωριστές χειμερινές αποδράσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Αν θέλετε να πάρετε μερικές ιδέες, ρίξτε μια ματιά σε μερικές προτάσεις, όπως παρουσιάστηκαν σε σχετικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της Skyscanner.

1. Χτίστε το δικό σας ιγκλού – Γαλλικές Άλπεις

Για ξεχωριστές χειμερινές αποδράσεις -από πατινάζ μέχρι χτίσιμο ιγκλού- σημειώστε στο χάρτη την ευρύτερη περιοχή του εθνικού πάρκου Écrins. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας Undiscovered Alps.

2. Διαμονή σε μια τεράστια μπάλα… πάγου – Jokkmokk, Σουηδία

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό! Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να περάσετε μερικές νύχτες (ανάλογα με τις αντοχές του καθενός) μέσα σε μια… παγωμένη μπάλα;

3. Μια βραδιά στο ξενοδοχείο του πάγου – Τρανσιλβανία, Ρουμανία

Το ξενοδοχείο Ice Hotel στη λίμνη Balea χτίζεται κάθε χρόνο από την αρχή. Τα κρεβάτια κατασκευάζονται από κομμάτια πάγου από τη λίμνη. Για καλό και για κακό –οι προληπτικοί- έχετε και μερικά σκόρδα μαζί σας!

4. Βουτιά σε γεωθερμική πισίνα – Tatra Mountains, Σλοβακία

Μπορεί η ιδέα της βουτιάς σε μια εξωτερική πισίνα στην «καρδιά» του χειμώνα να μη σας ακούγεται και τόσο… καλή ιδέα, ωστόσο μόνο όταν δοκιμάσετε την εμπειρία θα καταλάβετε γιατί οι Βορειοευρωπαίοι δε λένε να την αφήσουν. Στις γεωθερμικές πισίνες του Oravice θα απολαύσετε χαλαρωτικές στιγμές που θα σας δώσουν ενέργεια για όλον τον υπόλοιπο χρόνο.

5. Βόλτα με συντροφιά μια παρέα χάσκι – Kuusamo, Φινλανδία

Μερικές λέξεις αρκούν για να πάρετε μια ιδέα από το τι μπορείτε να ζήσετε στην περιοχή Kuusamo της Φινλανδίας: κατάλευκο τοπίο, χιονισμένα δάση, παγωμένες λίμνες, τάρανδοι και η άγρια φύση του Αρκτικού κύκλου. Και όλα αυτά θα τα δείτε από κοντά, μέσα από τη ζεστασιά ενός έλκηθρου που σέρνουν χάσκι.