Ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου μόλις ξεκίνησε και οι επιλογές για αποδράσεις δεν σταματούν ποτέ.

Η Telegraph μας παρουσιάζει δέκα ξεχωριστά ταξίδια για τον Σεπτέμβριο.

Μάλτα – για την Βασιλική επίσκεψη

Τα πλήθη των τουριστών έχουν πια αποχωρήσει από το ξεχωριστό αυτό νησί της Μεσογείου, που διατηρεί ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει μια μακραίωνη ιστορία.

Ωστόσο, το κλίμα παραμένει ελκυστικό όσο ποτέ, άρα η εποχή είναι ιδανική για μια ξεχωροστή απόδραση στη Μάλτα. Στο τέλος του μήνα, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η επίσημη επίσκεψη της Δούκισσας του Κέιμπριτζ , γεγονός που αναμένεται να τοποθετήσει τη Μάλτα στο επίκεντρο του κόσμου, προσελκύοντας τα φλας της δημοσιότητας.

Arnhem, Ολλανδία – για μια ιστορική επέτειο

Πρωταγωνιστώντας στην χολιγουντιανή ταινία του 1977 «A Bridge Too Far» αυτή η μικρή ολλανδική πόλη τιμά αυτόν το μήνα την επέτειο της πραγματικής μάχης του 1944, που ενέπνευσε την ταινία.

Torquay, Devon, Αγγλία – για το φεστιβάλ Αγκάθα Κρίστι

Η πόλη του Torquay αποτελεί μια ιδανική επιλογή αυτή την εποχή του χρόνου και το κατάλληλο μέρος για να απολαύσετε το περίφημο βρετανικό καλοκαίρι. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη Αγκάθα Κρίστι, από τις 14 έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Ένα ακόμα βιβλίο μυστηρίου με πρωταγωνιστή τον Η ρακλή Πουαρό αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο και η συγγραφέας Sophie Hannah θα μιλήσει για αυτό.

Λονδίνο, Αγγλία – για ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα

Το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Λονδίνου ξεκινά αυτό το μήνα με το Φεστιβάλ Totally Thames. Οι επισκέπτες του Λονδίνου θα απολαύσουν τέχνη, μουσική, πολύχρωμες ιστιοδρομίες, συναρπαστικούς αγώνες στο ποτάμι, εξερευνήσεις, περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους 17 δήμους της πόλης, που βρίσκονται δίπλα στον Τάμεση.

Σιγκαπούρη – για το πιο διακριτικό Grand Prix του κόσμου

Η πόλη φιλοξένησε τον πρώτο νυχτερινό αγώνα της Φόρμουλα Ένα το 2008. Φέτος, στην έβδομη σεζόν της, αυτή η γεμάτη αδρεναλίνη εκδήλωση θα προσελκύσει πλήθος κόσμου στο Marina Bay Street Circuit.

Σκωτία – για το το τουρνουά γκολφ Ryder Cup

Από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Σκωτία το διάσημο τουρνουά, Ryder Cup, κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλύτεροι παίκτες στην Ευρώπη θα ανταγωνιστούν τους καλύτερους της Αμερικής σε γήπεδα γκολφ, φτιαγμένα μέσα σε ένα εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον.

Νέα Υόρκη – για τένις

Αν ο Andy Murray καταφέρει να συνεχίσει την πορεία του στους αγώνες τένις, US Open, τότε η Νέα Υόρκη θα κατακλυστεί από Βρετανούς αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μόναχο, Γερμανία – για την γιορτή μπύρας Oktoberfest

Η πιο διάσημη γιορτή μπύρας σε όλο τον κόσμο, ξεκινά αυτό το μήνα στη Γερμανία, προσελκύοντας τους λάτρεις του ποτού αυτού από κάθε σημείο του κόσμου. Η Oktoberfest ξεκινά κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει αμέτρητες εκδηλώσεις.

Dordogne, Γαλλία – για τη συγκομιδή

Η πανέμορφη πόλη της Dordogne είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε το Σεπτέμβριο, καθώς τα πλήθη των τουριστών έχουν αποχωρήσει και ξεκινά η συγκομιδή των σταφυλιών.

Μιανμάρ – για το Φεστιβάλ Παγόδας

Το φεστιβάλ Παγόδας είναι ένα από τα μεγαλύτερα βουδιστικά φεστιβάλ της Μιανμάρ και προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της χώρας.