Έχουμε ακούσει και δει με τα μάτια μας φωτογραφίες και βίντεο από χωριά βυθισμένα σε τεχνητές λίμνες που αναδύονται από τα νερά τους, αλλά για λίμνες που δημιουργούνται υπό ορισμένες προϋποθέσεις και μετά εξαφανίζονται δεν έχουμε ξανακούσει.

Κι όμως, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αποκαλύπτεται στον επισκέπτη του Παρνασσού, ο οποίος αν είναι τυχερός θα αντικρίσει από κοντά την εποχιακή λίμνη της περιοχής.

Ο λόγος για τη λίμνη Πινιγούρα, η οποία σχηματίζεται μόνο υπό ορισμένες συνθήκες, δηλαδή όταν πλημμυρίσουν τα νερά του παραπόταμου Τροιζηνίκου, μετά από έντονες βροχοπτώσεις και το λιώσιμο μεγάλης ποσότητας χιονιού.

Η λίμνη σχηματίζεται στη θέση Βαρκό, ένα μεγάλο λιβάδι στο δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, περίπου 4 χλμ. μετά τη διασταύρωση Λιβάδι- Αράχωβας, ενώ η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

Το ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες της να απολαύσουν διαδρομές με κανό στα ήρεμα νερά της, να κάνουν πεζοπορία ή ποδηλασία γύρω από αυτήν, ενώ ιδανικότερη εποχή για να την επισκεφτεί κανείς είναι από Μάρτιο μέχρι Μάιο. Η εικόνα παραπέμπει, χωρίς δεύτερη σκέψη, σε αλπικό τοπίο, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.