Μια αξέχαστη βόλτα στη γοητευτική πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη μας προτείνουν οι συντάκτες του CNN, αποκαλύπτοντας μας χρήσιμες πληροφορίες για τα τα πιο hot στέκια της πόλη, τα μέρη και τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσετε σε μια σύντομη επίσκεψη.

Ποτό και χορός

Μια πόλη εύκολη στην περιήγηση, η Κοπεγχάγη, φημίζεται και για τη νυχτερινή ζωή της, ειδικά στην περιοχή Meatpacking κοντά στον κεντρικό σταθμό. Εδώ θα βρείτε αμέτρητες επιλογές διασκέδασης, με τους “καταπιεσμένους” Κεντροευρωπαίους να πηγαίνουν από μπαρ σε κλαμπ όλο το βράδυ.

Για τους λάτρεις του χορού, οι ντόπιοι προτείνουν το KB18 (Kodboderne 18) ή το Culture Box ( Kronprinsessegade 54).

Το φιλόξενο Eiffel Bar (Wildersgade 18 ) είναι ένα μέρος, ιδανικό για τους λάτρεις της Γαλλίας. Εδώ οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με εικόνες, που σε μεταφέρουν στην Πόλη του Φωτός, ενώ η μπύρα είναι πάμφθηνη!

Οι πιο τολμηροί θα μπορούσαν να επισκεφθούν ένα από τα πιο προκλητικά νυχτερινά κέντρα της πόλης, το Sunday ( Lille Kongensgade 16 ), το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για την ομάδα τρανσέξουαλ Ταϊλανδέζων χορευτών του.

Φαγητό

Το πιο διάσημο εστιατόριο της πόλης είναι το Noma, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο, βραβευμένο με αστέρια Michelin, με εντυπωσιακό διάκοσμο και υψηλής ποιότητας γαστριμαργικές επιλογές. Παρόλα αυτά, οι πιθανότητες να βρείτε τραπέζι σε αυτό είναι λίγες, αξίζει όμως την προσπάθεια.

Μια καλή εναλλακτική είναι και το εστιατόριο Amass, που διευθύνεται από τον πρώην επικεφαλής σεφ του Noma ή το Bror, που ειδικεύεται στο κοκκινιστό κεφάλι αρνιού με σαντιγί εγκεφάλου και γεμιστά μάτια.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα smørrebrød, τα παραδοσιακά ανοιχτά σάντουιτς της Δανίας, που μοιάζουν να ξεφεύγουν από τις ρίζες του και να εισέρχονται στον κόσμο της gourmet κουζίνας.

Δοκιμάστε ακόμα το Dyrehaven ( Sonder Boulevard 72 ) στο κέντρο της πόλης, στο οποίο δεν δέχονται κρατήσεις και έχει γίνει ήδη hot στέκι της πόλης. Μια οικονομική και νόστιμη επιλογή, υπάρχει πάντα το διάσημο χοτ ντογκ της Κοπεγχάγης.

Τέλος, το Harry’s Place ( Nordre Fasanvej 269 ), αν και βρίσκεται έξω από το κέντρο της πόλης, βάζει τους ντόπιους στη διαδικασία να κάνουν ένα “ταξίδι” προς τα εκεί για να γευτούν λουκάνικα και την σάλτσα τσίλι, γνωστή ως krudt, που είναι δανέζικη λέξη για την πυρίτιδα!

Ποδηλασία

Μπορεί να σας ακούγεται ως ένα κλισέ της πόλης, άλλα πράγματι η Κοπεγχάγη διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης ποδηλάτου σε όλο τον κόσμο!

Οι φιλόξενοι ποδηλατόδρομοι της πόλης κατακλύζονται από χιλιάδες ποδηλάτες, που απολαμβάνουν τις ζεστές μέρες. Νοικιάστε ένα ποδήλατο, από τα δεκάδες καταστήματα ενοικίασης σε όλη την πόλη, όπως το Rent A Bike Copenhagen και απολαύστε μια βόλτα, που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η Μικρή Γοργόνα

Αναμφισβήτητα το πιο εμβληματικό σύμβολο της Κοπεγχάγης, το χάλκινο άγαλμα του διάσημουχαρακτήρα από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στέκεται σε λίγο περισσότερο από ένα μέτρο ύψος.

Η θέση της δίπλα στο λιμάνι αποτελεί το ιδανικό μέρος για μια ξεκούραστη και χαλαρή βόλτα και είναι το μέρος που σίγουρα θα θελήσετε να φωτογραφήσετε περισσότερο από κάθε άλλο στην πόλη.