Θα το συναντήσετε σε κοντινή απόσταση από τους Δελφούς (βρίσκεται 6 χλμ. δυτικά τους), στους πρόποδες του Παρνασσού και πάνω από τον ελαιώνα της Άμφισσας (μεταξύ Ιτέας και Άμφισσας). Πρόκειται για ένα χωριό που θα σας χαρίσει αυθεντικές, παραδοσιακές στιγμές.

Αυτός ο διατηρητέος οικισμός με τα αναπαλαιωμένα σπίτια χαρακτηρίζεται για την κεντρική γραφική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο, τις παραδοσιακές πέτρινες εκκλησίες, τον αυθεντικό ελληνικό καφέ και το φρέσκο κρέας που σερβίρουν οι ταβέρνες του. Ο λόγος για το Χρισσό, ένα ήσυχο και γραφικό χωριουδάκι, άγνωστο στο ευρύ κοινό, στη «σκιά» των δημοφιλών Δελφών και της κοσμοπολίτικης Αράχωβας.

Στα σημεία που αξίζει να επισκεφτεί κανείς εδώ το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, που περιβάλλεται από τα τείχη της Αρχαίας Κρίσας, καθώς και το νέο Εθνολογικό και Λαογραφικό Μουσείο στο διώροφο νεοκλασικό κτίριο που στέγαζε το σχολείο του χωριού, το οποίο φιλοξενεί την πλούσια συλλογή λαϊκής τέχνης του Ηλία Δαραδήμου.

Ο επισκέπτης του χωριού μπορεί να το επιλέξει ως ορμητήριο για εξορμήσεις στους Δελφούς και τον διάσημο αρχαιολογικό τους χώρο, μια βόλτα στην Αράχωβα ή να κατηφορίσει προς τη θάλασσα, στην όμορφη Ιτέα και το γραφικό Γαλαξίδι.