Ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς της Πελοποννήσου, η Αρκαδία κρύβει πραγματικά «διαμαντάκια» μέσα στην καταπράσινη φύση του ορεινού όγκου της. Γραφικά χωριά που προσφέρουν στους επισκέπτες τους αυθεντικές εμπειρίες, που μένουν για πάντα ανεξίτηλες στη μνήμη.

Αν και οι περισσότεροι επιλέγουν τα πιο γνωστά από αυτά για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, και όχι μόνο, αξίζει κανείς να ανακαλύψει μυστικές γωνιές, άγνωστες ακόμη στο ευρύ κοινό, που κλέβουν τις εντυπώσεις και με το παραπάνω.

Ανάμεσα σε αυτές και η γενέτειρα- κόσμημα του Νίκου Γκάτσου, γι αυτό άλλωστε και θεωρείται το χωριό των γραμμάτων και των τεχνών, ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι σε απόσταση μόλις 20 χλμ. από την Τρίπολη. Ο λόγος για την Ασέα, με την πλούσια ιστορία, η οποία παραμένει ορατή μέχρι σήμερα στα κτίρια του χωριού.

Τα ερείπια του αρχαίου τείχους αποτελούν τρανή απόδειξη της ιστορικότητας του τόπου, ενώ αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής φιλοξενούνται σε μουσεία της Αθήνας, του Ναυπλίου και της Τρίπολης.

Την καρτποσταλική εικόνα του χωριού με τα πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τα στενά και ήσυχα δρομάκια, συμπληρώνει το αισθητικό δάσος ολόγυρά του, γεμάτο με καστανιές και πεύκα.

Σημείο αναφοράς, ωστόσο, της Ασέας δεν είναι άλλο από το αστεροσκοπείο της με τον χαρακτηριστικό θόλο αλουμινίου, το οποίο μάλιστα θεωρείται, ίσως, και το μικρότερο σε όλο τον κόσμο. Συναντάται στο Σπετσεροπούλειο Άλσος, στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας, και δημιουργήθηκε το 2013 από τον σύλλογο Αστροφυστικής Ασέας.

Απολαύστε τα πλάνα από το βίντεο της ομάδας Up Stories.