Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία του ανθρώπου όταν σχεδιάζει ένα κτήριο; Ποια είναι τα πιο ιδιαίτερα υλικά κατασκευής του; Ποια μπορεί να είναι η χρήση του;

Εξωκλήσια, ουρανοξύστες, διαστημική σταθμοί, απλά σπίτια, δημόσιες τουαλέτες, πάρκινγκ, μουσεία, παλάτια και ότι άλλο βάζει ο νους σας, υπάρχει σε… «μορφή» που ούτε καν φαντάζεστε.

Το newsbeast.gr σας παρουσίασε τα 50 πιο παράξενα κτήρια του κόσμου, επιλέγοντας στο νο. 1 ένα κτήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Με αυτή την αφορμή, ξεκινούμε την αντίστροφη μέτρηση με τα 10 πιο φαντασμαγορικά και παράξενα κτήρια που θα κατασκευαστούν μέσα στο 2014!

Φανταστείτε τα!

No. 2. Tower Infinity, Σεούλ, Νότια Κορέα

Τοποθεσία: Σεούλ, Κορέα
Ημερομηνία: Η ημερομηνία ολοκλήρωσης του είναι ακόμα άγνωστη
Αρχιτέκτονας: GDS Architects,Samoo Architects & Engineers
Σκοπός: Ουρανοξύστης πολλαπλής χρήσης

Ο πύργος Cheongna City Tower ή Tower Infinity ή Ecoprism Tower αποτελεί ένα ευφάνταστο σχέδιο ουρανοξύστη, που αναμένεται να χτιστεί κοντά στο αεροδρόμιο Incheon λίγο έξω από την Σεούλ στη Νότια Κορέα.

Ο πύργος είναι επίσης γνωστός, ως ο πρώτος αόρατος πύργος στον κόσμο! Η ψευδαίσθηση αυτή θα επιτευχθεί με ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας, με τη χρήση LED στην πρόσοψη του ουρανοξύστη.

Το κτήριο θα έχει έκταση 145,500 τετραγωνικών μέτρων και η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έδωσε την έγκριση της για την κατασκευή του τον Σεπτέμβριο του 2013.

Παρά το γεγονός ότι το ύψος δεν θα είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πύργου, παρόλα αυτά αναμένεται να αγγίζει τα 450 μέτρα και θα είναι ο έκτος μεγαλύτερος πύργος στον κόσμο, ενώ θα διαθέτει το τρίτο υψηλότερο παρατηρητήριο στον κόσμο.

Διαθέτοντας κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε τρία διαφορετικά επίπεδα στις έξι πλευρές του, ο ουρανοξύστης θα έχει τη δυνατότητα να “εξαφανίζεται”. Συγκεκριμένα, οι κάμερες θα αποτυπώνουν το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο και οι εικόνες που θα προκύπτουν θα προβάλλονται σε οθόνες LED.

Λόγω της διάταξης των οθονών LED, ο πύργος θα είναι αόρατος μόνο από ορισμένα σημεία, ενώ θα είναι ορατός από μεγάλο υψόμετρο, δηλαδή από τα αεροπλάνα και τα πουλιά.

Ο Πύργος Infinity θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ψυχαγωγικούς σκοπούς, αφού θα φιλοξενεί ένα 4D θέατρο, εστιατόρια, ένα υδάτινο πάρκο και περιποιημένους κήπους.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…