Μια πραγματική έκπληξη περιμένει τους επισκέπτες του Σουνίου, λίγα μόλις χιλιόμετρα από από το κέντρο της Αθήνας.

Στην περιοχή της Καμάριζας στο Λαύριο, μέρος του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, ένα κυκλικού σχήματος βάραθρο προκαλεί δέος στον φυσιολάτρη που θα βρεθεί στην περιοχή.

Ο λόγος για τον «κρατήρα» Χάος με κάθετα βράχια βάθους 55 μέτρων και διάμετρο 120 μέτρων, που όπως εικάζεται δημιουργήθηκε μετά από την κατάπτωση της οροφής ενός μεγάλου σπηλαίου. Σύμφωνα, ωστόσο, με τους ντόπιους υπάρχουν διάφοροι θρύλοι που συνοδεύουν την δημιουργία του.

Ο ένας θέλει την πτώση ενός μετεωρίτη στην περιοχή να δημιουργεί τον «κρατήρα», ενώ ο δεύτερος κάνει λόγο ακόμη και για εξωγήινους! Όπως και να έχει, όποιος καταφέρει να τον επισκεφτεί είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαστεί με το μοναδικό αυτό τοπίο που απλώνεται μπροστά του.

Οι πιο παρατηριτικοί, μάλιστα, στη χαράδρα θα δουν τις ορατές, ακόμη, ζώνες πετρωμάτων, σχιστόλιθου και ασβεστόλιθου. Ο χώρος είναι περιφραγμένος για την ασφάλεια των επισκεπτών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.