Οι Μύλοι Σουλίου μοιάζουν βγαλμένοι από παραμύθι

Ένα σκηνικό που μαγεύει τον επισκέπτη - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:03
26/01/2020
Οι Μύλοι Σουλίου μοιάζουν βγαλμένοι από παραμύθι
loading

Στο ένδοξο Σούλι, σε ένα μαγευτικό σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από τις σελίδες ενός παραμυθιού, συναντάς τους περίφημους Μύλους. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής και το πρώτο που συναντά ο ταξιδιώτης, καθώς κατευθύνεται προς το ιστορικό χωριό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Στο ένδοξο Σούλι, σε ένα μαγευτικό σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από τις σελίδες ενός παραμυθιού, συναντάς τους περίφημους Μύλους. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα της περιοχής και το πρώτο που συναντά ο ταξιδιώτης, καθώς κατευθύνεται προς το ιστορικό χωριό. Σύμφωνα με την παράδοση, οι Σουλιώτες χρησιμοποιούσαν τον παλιό νερόμυλος για να αλέθουν τα σιτηρά τους, ενώ τα νερά πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων. Πίσω από το νερόμυλο πηγάζουν τα νερά του ρέματος, που καταλήγουν στον ποταμό Αχέροντα. Οι Μύλοι του Σουλίου βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, μέσα στο πράσινο, χαρίζοντας στους ταξιδιώτες στιγμές πραγματικής χαλάρωσης και ξεκούρασης. Η απόδραση στην γύρω περιοχή αξίζει, καθώς συναντάς υπέροχα σκηνικά φυσικού κάλλους, που θα σε ταξιδέψουν μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας. #μυλοισουλιου #myloi #souli #thesprotia #preveza #ipeiros #epirus #hellas #greece #instatravel #travelgreece #instagreece #visitgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) στις

Σύμφωνα με την παράδοση, οι Σουλιώτες χρησιμοποιούσαν τον παλιό νερόμυλος για να αλέθουν τα σιτηρά τους, ενώ τα νερά πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων. Πίσω από το νερόμυλο πηγάζουν τα νερά του ρέματος, που καταλήγουν στον ποταμό Αχέροντα.

Οι Μύλοι του Σουλίου βρίσκονται σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, μέσα στο πράσινο, χαρίζοντας στους ταξιδιώτες στιγμές πραγματικής χαλάρωσης και ξεκούρασης. Η απόδραση στην γύρω περιοχή αξίζει, καθώς συναντάς υπέροχα σκηνικά φυσικού κάλλους, που θα σε ταξιδέψουν μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει