Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No. 28. Milford Sound, Νέα Ζηλανδία

Το Milford Sound είναι ένα φιόρδ στα νοτιοδυτικά του South Island της Νέας Ζηλανδίας μέσα στο Εθνικό Πάρκο Fiordland.

Έχει κριθεί κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός στον κόσμο για το 2008 στα βραβεία του TripAdvisor και είναι αναγνωρισμένο ως ο πιο διάσημος τουριστικός προορισμός της Νέας Ζηλανδίας .

Η ομορφιά του τοπίου προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα, με τον αριθμό τους να κυμαίνεται μεταξύ 550.000 και 1 εκατομμύριο ανά έτος. Το γεγονός αυτό το καθιστά ένα από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά σημεία της Νέας Ζηλανδίας, παρά την απομακρυσμένη θέση του και το μακρύ ταξίδι, που χρειάζεται κανείς για να το προσεγγίσει από τα πλησιέστερα αστικά κέντρα.

Σχεδόν όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή συμμετέχουν και σε μια από τις οργανωμένες κρουαζιέρες, που διαρκούν μία έως δυο ώρες. Ένας μικρός αριθμός εταιρειών, μάλιστα, παρέχουν επίσης εκδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένα υποβρύχιο παρατηρητήριο σε έναν από τους όρμους του Milford Sound δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να παρατηρήσουν τα μαύρα κοράλλια, που συνήθως συναντώνται σε πολύ βαθιά νερά.

Στις βροχερές και θυελλώδεις ημέρες οι τουρίστες μπορούν να θαυμάσουν το παιχνίδι του ανέμου με τους πολλούς καταρράκτες του Milford Sound.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ