Μια γιορτή της 7ης τέχνης ετοιμάζεται να υποδεχθεί το πανέμορφο νησί της Αποκάλυψης με τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πάτμου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως και τις 31 Ιουλίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό 8ήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν 12 βραβευμένες ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 50 ταινίες μικρού μήκους. Ο πλήρως αναδιαμορφωμένος θερινός κινηματογράφος του νησιού, χωρητικότητας 400 ατόμων και η αίθουσα προβολής ντοκιμαντέρ, στον γραφικό κόλπο του Γροίκου στο ξενοδοχείο Patmos Aktis θα υποδεχθούν τους λάτρεις του κινηματογράφου σε ένα φεστιβάλ για όλους.

Παράλληλα, θα διεξαχθούν πολλές ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις και live events. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Workshop Κινηματογραφίας θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 9 μικρότερα, με τίτλο «Life in the Borderlands».

Ο σκηνοθέτης Alexander Payne και ο διευθυντής φωτογραφίας Phaedon Papamichael και οι δυο ελληνικής καταγωγής θα συμμετάσχουν σε ένα από τα 4 masterclasses, που θα φιλοξενήσουν και άλλες διεθνείς προσωπικότητες του σινεμά. Η φετινή διοργάνωση παραμένει σταθερή στους βασικούς, διαχρονικούς στόχους του Φεστιβάλ: την ανάδειξή του ως «τόπου» συνάντησης για κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και φίλους του σινεμά απ΄ όλον τον κόσμο και την καθιέρωσή του ως δημιουργική πλατφόρμα, μέσα από την οποία γεννιούνται καινούργια έργα.

Ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχία του Φεστιβάλ έχει και η οικονομική στήριξη όλων των φίλων του κινηματογράφου, οι οποίοι, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.kickstarter.com (IFFP 2013), μπορούν να συνεισφέρουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους.

Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ