Πόσα ταξίδια μπορούμε αλήθεια να κάνουμε στη ζωή μας; Είναι αυτονόητο πως τόσο η διάρκεια του βίου όσο και το οικονομικό περιθώριο του καθενός μας δεν επαρκούν για την επίσκεψη και των 101 προορισμών που πρόκειται να σας παρουσιάσουμε για τις επόμενες 101 ημέρες.

Ωστόσο, ας ελπίσουμε πως μέσα από αυτήν την ομολογουμένως μεγάλη ποικιλία θα βρείτε κάτι που θα σας κινήσει το ενδιαφέρον.

Έτοιμοι; Φύγαμε!

No 93: Όρος Ροράιμα, Βενεζουέλα

Το Ροράιμα είναι το υψηλότερο βουνό της οροσειράς Πακαράιμα. Βρίσκεται στο σημείο όπου συναντώνται η Βραζιλία, η Βενεζουέλα και η Γουιάνα, και το τμήμα του βουνού που ανήκει στη Βενεζουέλα είναι μέρος του Εθνικού Πάρκου Κανάιμα.

Τα όρη αυτά, η κορυφή των οποίων είναι επίπεδη, είναι από τους παλαιότερους βραχώδεις σχηματισμούς της γης. Η ηλικία τους ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια χρόνια και φιλοξενούν ένα οικοσύστημα άγριας ζωής που δε βρίσκεται πουθενά αλλού στον πλανήτη. Εκεί υπάρχουν επίσης ορισμένοι από τους υψηλότερους καταρράκτες του κόσμου.
Η επίπεδη επιφάνεια της κορυφής του έχει πλάτος 31 τετρ. χλμ.

Ανακαλύφθηκε το 1596 από τον Sir Walter Raleigh-Άγγλο αριστοκράτη, συγγραφέα, ποιητή και εξερευνητή. Στο Roraima υπάρχουν πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας μοναδικά στο οροπέδιο. Σπάνια φυτά βρίσκονται στις πλαγιές του.
Τέλος, στο όρος Ροράιμα διαδραματίζεται το μυθιστόρημα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ Ο Χαμένος Κόσμος.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

101 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ