Χωριό- κόσμημα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς, καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο όμορφους οικισμούς στη Σαντορίνη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, άλλωστε, που αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους επισκέπτες κάθε χρόνο, που το επιλέγουν για την ηρεμία που το χαρακτηρίζει, την φυσική ομορφιά και την ποιότητα στο κάθετί που προσφέρει σε όσους το επιλέξουν για την διαμονή τους.

Ο λόγος για τον Πύργο, ένα από τα πιο αγαπητά χωριά στη Σαντορίνη, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5-10 λεπτών οδικώς από τα Φηρά.

Το 1800 υπήρξε πρωτεύουσα της Σαντορίνης, ενώ σήμερα κατορθώνει, μέσα από την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, τις καμπύλες και τα πανέμορφα σοκάκια, τα ασβεστωμένα στενά και τα άπειρα εκκλησάκια με τους «ζωγραφιστούς» τρούλους, να διατηρήσει αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος.

Αξίζει να επισκεφθείτε τόσο την Κάναβα Δρόσου-Χρυσού, που μέσα από γλαφυρές αναπαραστάσεις σάς μεταφέρει στη «Σαντορίνη που έφυγε», όσο και το Καστέλι, στην κορυφή του λόφου. Πάνω από τον Πύργο υψώνεται ο Προφήτης Ηλίας, η ψηλότερη κορυφή του νησιού. Εάν θέλετε να απολαύσετε την ομορφότερη θέα του νησιού, απλώς επισκεφθείτε τον!