Λίγα μέρη στον κόσμο αποτελούν πηγή έμπνευσης για ένα ταξίδι με εναλλασσόμενα τοπία που μένουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη. Ανάμεσά τους και το πολύχρωμο Μαρόκο, το οποίο σιγά σιγά αρχίζει και κερδίζει το ταξιδιωτικό κοινό, για ένα ταξίδι ζωής στη γη του.

Το Μαγκρέμπ, όπως αποκαλείται στα Αραβικά το Μαρόκο, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ζωής στον ταξιδιώτη η οποία συμπεριλαμβάνει εικόνες με την έρημο στο μεγαλείο της, τις πανέμορφες παραλίες της Μεσογείου και του Ατλαντικού, τις χιονισμένες βουνοκορφές του Άτλανα, τις εκπληκτικές μεσαιωνικές πόλεις των Μαυριτανών κ.α.

Εδώ, λοιπόν, ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί από πόλεις όπως η χαρακτηριστική «μπλε πόλη» Chefchaouen, το ατμοσφαιρικό Μαρακές –από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως–και τη «Μέκκα της Δύσης» Φεζ, την αρχαιότερη από τις τέσσερις αυτοκρατορικές πόλεις της χώρας.

Εικόνες με το μεγαλείο των χρυσών αμμόλοφων της Σαχάρα αιχμαλωτίζονται στο φωτογραφικό φακό, την ώρα που η οχυρωμένη χωμάτινη πόλη Αΐτ-Μπεν-Χαντού –χαρακτηρισμένη ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO– φέρνει στο νου εικόνες από κινηματογραφικές επιτυχίες, καθώς έχει αποτελέσει σκηνικό για δημοφιλείς παραγωγές.

Παρακάτω ακολουθούν εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορα σημεία της χώρας, οι οποίες λειτουργούν ως πραγματικό δέλεαρ για ένα ονειρικό ταξίδι, πραγματικό ή νοητό.

«Βουνά» από πολύχρωμα μπαχαρικά στα souk του Μαρακές

Η μαγεία της ερήμου Σαχάρα

Το εντυπωσιακό Hassan II Mosque στην Καζαμπλάνκα

Αΐτ-Μπεν-Χαντού, η χωμάτινη καστροπολιτεία δείγμα πόλης Κάσμπαχ

Το βασιλικό παλάτι στη Φεζ, την παλαιότερη αυτοκρατορική πόλη του Μαρόκου

Η πέτρινη αψίδα στην παραλία Legzira, στην πλευρά του Ατλαντικού

Παραμυθένια χρώματα στη «μπλε πόλη» Chefchaouen

Το παλάτι Bahia στο Μαρακές, σημείο αναφοράς για την πόλη