Το καταπράσινο νησί σε σχήμα καρδιάς δημιουργήθηκε όταν το μισό τμήμα ενός μονολιθικού ηφαιστείου κατέρρευσε στη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Και έτσι «γεννήθηκε» ένας επίγειος παράδεισος, η Μουρέα.

Με λευκές παραλίες, γαλαζοπράσινες λιμνοθάλασσες που περιβάλλονται από κοραλλιογενείς υφάλους και φοινικόδεντρα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για εξωτικές διακοπές.

Το νησί βρίσκεται στη Γαλλική Πολυνησία μόλις 20 χλμ. από την Ταϊτή και έχει αποτελέσει το σκηνικό πολλών ταινιών, καθώς ξεχωρίζει για τις παραλίες του και την παρθένα φύση.

Αποκαλείται και «νησί της Αγάπης» και συνδυάζει την τροπική βλάστηση με τις ηφαιστειογενείς κορυφές των βουνών και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τα γραφικά χωριουδάκια μέσα στην τροπική βλάστηση, την εκκλησία Πάο-Τάο με τις τοιχογραφίες και το παραδοσιακό χωριό Τίκι, όπου μπορεί να παρακολουθήσει παραδοσιακούς χορούς. Ακόμη, να δοκιμάσει ανανά, καθώς εκεί θεωρούνται οι πιο γευστικοί στον κόσμο και να κάνει κολύμπι, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα ή βόλτα με κανό στην εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα που περιβάλλει το νησί.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Μουρέα / Γαλλική Πολυνησία

Διαφορά ώρας: 13 ώρες πίσω

Νόμισμα: Φράγκο γαλλικού Ειρηνικού (1 ευρώ ισοδυναμεί με 119 Φράγκο)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Παρισιού, Λος Άντζελες και Ταϊτής είναι 30 ώρες από την Αθήνα και 32 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Παρισιού, Λος Άντζελες και Ταϊτής. Στη συνέχεια φτάνετε στη Μουρέα με πτήση από την Ταϊτή.