Η μυθολογία λέει πως η γέννηση των Παξών οφείλεται στον θεό Ποσειδώνα. Χτύπησε, λέει, εκείνος την Κέρκυρα με την τρίαινά του, κόβοντας το νότιο άκρο της για να στεγάσει εκεί τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη. Έχασε όμως την τρίαινά του, την οποία βρήκαν οι κάτοικοι των Παξών κι ανέδειξαν σε έμβλημά τους.

Ανήκουν στα Επτάνησα, στο Ιόνιο Πέλαγος, και βρίσκονται σε απόσταση 7 μιλίων από την Κέρκυρα και 8 από τις ακτές της Ηπείρου. Ο γραφικός Γάιος είναι η πρωτεύουσα των Παξών.

Καταπράσινοι, με ελαιώνες και αμπελώνες να είναι το φόντο για τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και τα αναρίθμητα ιστιοπλοϊκά, οι Παξοί έχουν χαρακτηριστεί Ζώνη Ειδικής Προστασίας, που προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000.

Ο επισκέπτης θα απολαύσει ακρογιαλιές που θυμίζουν κέντημα, με μικρούς όρμους και υποθαλάσσιες σπηλιές. Όσοι αγαπούν τις καταδύσεις και το σέρφινγκ ξέρουν καλά πως οι Παξοί είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς τους.

Κάντε τον γύρο του νησιού με καραβάκι για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς του. Αφού εξερευνήσετε και τα υπόλοιπα νησάκια του συμπλέγματος, κάντε μία στάση στη δυτική ακτή τους για μία επίσκεψη στις περίφημες σπηλιές με τους εντυπωσιακούς θόλους.

ΠΑΞΟΙ ΠΑΞΟΙ ΠΑΞΟΙ ΠΑΞΟΙ ΠΑΞΟΙ ΠΑΞΟΙ