Μία από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες στη Σκιάθο, τα Λαλάρια, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως ο επίγειος παράδεισος των Σποράδων. Με λευκά βότσαλα, γαλαζοπράσινα νερά το ονείρου και κάθετα επιβλητικά βράχια να συμπληρώνουν το σκηνικό, δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές ακτές του νησιού.

Και παρόλο που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης, αξίζει κανείς να βρεθεί εδώ για να απολαύσει από κοντά το μοναδικό αυτό σκηνικό που την χαρακτηρίζει, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο όμορφο και εντυπωσιακό από τα λόγια και τις φωτογραφίες.

Λαλάρια: Η απομακρυσμένη παραλία στη Σκιάθο που μοιάζει με επίγειο παράδεισο

Τα Λαλάρια, λοιπόν, συναντώνται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, και στην ουσία πρόκειται για μια από τις παραλίες- έκπληξη στη Σκιάθο, η οποία με την αφοπλιστική της εικόνα αφήνει τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Η ακτή που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης -κάτι που έχει βοηθήσει ιδιαιτέρως στη διατήρηση της απίστευτης εικόνας της- προκαλεί δέος και θαυμασμό στους επισκέπτες της με τη μεγαλοπρέπεια του φυσικού της κάλλους, καθιστώντας τα Λαλάρια και ως το κόσμημα θα έλεγε κανείς των Σποράδων.

Ένας μεγαλοπρεπής και επιβλητικός κατακόρυφος βράχος λειτουργεί ως είδος απομόνωσης της παραλίας από το υπόλοιπο νησί, ο οποίος ξεκινάει από την κορυφή μιας πλαγιάς και καταλήγει σχεδόν ορμητικός πίσω από το σημείο της ακτής.

Ολόλευκα, στρογγυλά βότσαλα τόσο στην παραλία όσο και στο βυθό της θάλασσας συμπληρώνουν το σκηνικό, στα οποία οφείλεται άλλωστε και η ονομασία της παραλίας, με τους κατοίκους της Σκιάθου να αποκαλούν τα βότσαλα «λαλάρια». Όσο για τα νερά της θάλασσας; Το διάφανο σαν ψεύτικο χρώμα τους, που δημιουργεί την εντύπωση ότι κολυμπάτε σε πισίνα, επιβεβαιώνει και με το παραπάνω το ότι η παραλία μοιάζει με σχεδόν ψεύτικη, κάνοντας τους πάντες να τη συγκαταλέγουν ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές του νησιού!

Τα Λαλάρια προσεγγίζονται μόνο από θαλάσσης, με τα τουριστικά καραβάκια που αναχωρούν από το λιμάνι της χώρας.