Η Χώρα της Νάξου αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, πραγματικό στολίδι για τις Κυκλάδες, με τις πανέμορφες εικόνες με φόντο το βαθύ μπλε του Αιγαίου να δημιουργούν ένα αξέχαστο καρουζέλ αναμνήσεων, από τις καλοκαιρινές σας διακοπές και εξορμήσεις.

Εικόνες χαρακτηριστικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής που μοιάζουν να ξεπήδησαν από καμβά ζωγραφικής μαγεύουν τους πάντες, δικαιολογώντας και με το παραπάνω την εξαιρετική δημοφιλία που γνωρίζει το νησί τα τελευταία χρόνια.       

Χώρα Νάξου: Το πάλλευκο στολίδι των Κυκλάδων

Η Χώρα της Νάξου, λοιπόν, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ομορφότερες των Κυκλάδων, με τα δαιδαλώδη σοκάκια της να καλούν τους πάντες σε ένα παιχνίδι «λαβυρίνθου» από τον οποίο δεν θα θέλει κανείς να ξεμυτίσει. Στο σημείο όπου το ένδοξο παρελθόν του νησιού, συναντάται με τη σύγχρονη πραγματικότητα γράφονται αμέτρητες καλοκαιρινές αναμνήσεις, οι οποίες συντροφεύουν τους επισκέπτες του νησιού για πάντα.

Γραφικές κυκλαδίτικες εικόνες γεμάτες με στενά σοκάκια, κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτίρια με χρωματιστές λεπτομέρειες που έχουν μετατραπεί σε επιχειρήσεις και βενετσιάνικα αρχοντικά με τους χαρακτηριστικούς θυρεούς συνθέτουν ένα υπέροχο παζλ φωτογραφικών κλικ που αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του νησιού.

Χτισμένη στο μέσο περίπου της δυτικής ακτής του νησιού, βρίσκεται στη θέση στης αρχαίας πόλης της Νάξου και καλεί τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα διάσημα αξιοθέατά της που θυμίζουν σε όσους την επισκεφτούν το άκρως ενδιαφέρον παρελθόν της.

Η διάσημη Πορτάρα, το εμβληματικό αξιοθέατο ολόκληρου του νησιού, που συνδέεται με αυτήν μέσω μιας στενής λωρίδας γης, βρίσκεται αντικριστά από την υπέροχη χώρα της Νάξου, ενώ από τις στάσεις που αξίζει να κάνει κανείς εδώ και αυτή στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου κάποτε λειτουργούσε η Εμπορική Σχολή, στην οποία φοίτησε για κάποιο διάστημα και ο Νίκος Καζαντζάκης.                      

Χώρα Νάξος: Το βυζαντινό κάστρο σημείο αναφοράς της

Σημείο αναφοράς και σχεδόν συνώνυμο με τη Χώρα της Νάξου, το Ενετικό Κάστρο που μοιάζει να «στεφανώνει» τη Χώρα. Παραδοσιακά σπίτια που χρονολογούνται από τον 14ο και 15ο αιώνα με τα χαρακτηριστικά οικόσημα καθολικών ευγενών, στενά λιθόστρωτα σοκάκια, γραφικά σκαλοπάτια, κουκλίστικες αυλές με ολάνθιστα λουλούδια συνθέτουν την εικόνα του ενετικού κάστρου που μαγεύει κάθε φορά τον επισκέπτη που θα βρεθεί στα «σωθικά» του.

Όσοι, πάντως, σχεδιάσουν ταξίδι στη Νάξο και ψάχνουν ένα σκηνικό χαλάρωσης και ηρεμίας, μπορούν να προγραμματίσουν τη διαμονή τους στο Naxian Resort. Εκεί όπου η διακριτική πολυτέλεια και η κομψότητα συναντούν τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές, και με φόντο το γαλήνιο βαθύ μπλε του Αιγαίου.