Ό,τι και να πει κανείς για τη Νάξο θα είναι λίγο. Είναι από εκείνα τα νησιά που τα λόγια μοιάζουν περιττά για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο τους. Με μια πληθώρα επιλογών για όλους τους επισκέπτες, καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα επιθυμιών -για τους λάτρεις της γαστρονομίας, των γραφικών χωριών, των δραστηριοτήτων στη φύση ακόμη και του sightseeing- η Νάξος γνωρίζει πολύ καλά πώς να κάνει τους επισκέπτες της να περνάνε τέλεια, καθιστώντας την ανάμεσα στις κορυφαίες καλοκαιρινές επιλογές τους, σχεδόν, κάθε χρόνο.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα σημείο στο νησί που κάνει τους πάντες να πάθουν την… Πλάκα τους, ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία τουριστών ανήκουν. Αυτό δεν είναι άλλο από την ονειρική παραλία της Πλάκας.

Νάξος: Η παραλία που θα σας κάνει να πάθετε την… Πλάκα σας!

Πρόκειται για μία από τις πιο περιζήτητες παραλίες του νησιού, την οποία μόλις αντικρίσει κανείς, και χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, παθαίνει την… πλάκα του! Η φυσική συνέχεια των ακτών της Αγίας Άννας και του Αγίου Προκοπίου στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από τη χώρα της Νάξου ξελογιάζει τους πάντες με την λεπτή και χρυσαφένια αμμουδιά της, σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα και διάφανα θαρρείς νερά του Αιγαίου.

Ιδιαιτέρως δημοφιλής επιλογή για τους επισκέπτες του νησιού, η παραλία εντοπίζεται σε έναν ανοιχτό όρμο και προσφέρει άπλετη θεά στην Πάρο και τα Γλαρονήσια. Αξίζει να αναφερθεί, δε, ότι κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ΄70 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους χίπις στο νησί.

Το μήκος της χρυσής αμμουδιάς αγγίζει τα 4 χλμ., ενώ από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της είναι το γεγονός ότι στο πίσω μέρος της ακτής σχηματίζονται εντυπωσιακοί αμμόλοφοι. Τα νερά είναι του ονείρου, με μια γαλαζοπράσινη απόχρωση να δημιουργεί την εντύπωση ότι κολυμπά κανείς σε πισίνα.

Αν και η παραλία είναι οργανωμένη, υπάρχουν σημεία όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις βουτιές του ανενόχλητος. Στα όσα σίγουρα αξίζει να βιώσει κανείς στην Πλάκα η απεριόριστη θέα στο ονειρικό ηλιοβασίλεμα με φόντο την Πάρο.