Στο συμπέρασμα ότι το μέλλον των ταξιδιών θα καθοδηγείται από τη βιωσιμότητα και την καινοτομία κατέληξε η πρώτη σύνοδος κορυφής για το Future of Travel Mobility, που διοργανώθηκε από την Ταξιδιωτική Ένωση των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, συγκεντρώνοντας ηγέτες του κλάδου, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και καινοτόμους που μίλησαν για το πώς μπορούν να αναπτυχθούν απρόσκοπτα, βιώσιμα και ασφαλή ταξίδια.

Το μήνυμα από την ταξιδιωτική βιομηχανία ήταν ηχηρό και ξεκάθαρο: «Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε καθαρότερους και ασφαλέστερους τρόπους ταξιδιού και η Αμερική πρέπει να πρωτοστατήσει».

Ταξίδι

«Αυτές οι συζητήσεις είναι τόσο σημαντικές γιατί βλέπουμε ότι οι νέες, καινοτόμες λύσεις μεταφοράς είναι κάτι περισσότερο από μια προτίμηση των πελατών -αποτελούν αναγκαιότητα καθώς κοιτάμε μπροστά στο μέλλον του κλάδου μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της U.S. Travel Association, Roger Dow. «Αυτή είναι μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε μια ταξιδιωτική βιομηχανία που είναι ισχυρότερη, πιο σύγχρονη και πιο ανταγωνιστική παγκοσμίως από ποτέ».

Τι είναι αυτό που κρατά τους ανθρώπους στο σπίτι

Σύμφωνα με το travelpulse.com, έρευνες δείχνουν ότι οι Αμερικανοί ακολουθούν την καινοτομία αλλά σχεδιάζουν λιγότερα ταξίδια στο μέλλον. Νέα έρευνα από την Ipsos και την Ένωση Ταξιδίων των Η.Π.Α. διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις (24%) Αμερικανούς σχεδιάζει να κάνει λιγότερα ταξίδια αναψυχής από ό,τι πριν από την πανδημία. Τι είναι αυτό που κρατάει τους ανθρώπους στο σπίτι; Η Ipsos διαπίστωσε ότι τα ταξίδια θα αυξάνονταν μόνο εάν οι Αμερικανοί είχαν πρόσβαση σε πιο βιώσιμες, απρόσκοπτες, ασφαλείς και σύγχρονες ταξιδιωτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων, αεροπορικών εταιρειών που παρήγαγαν λιγότερες εκπομπές άνθρακα, βελτιωμένων ελέγχων, καθώς και πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες μεταφοράς, όπως τα hyperloops ή τα υπερηχητικά αεροσκάφη.

Ταξίδι

Βιωσιμότητα και καινοτομία το ζητούμενο για το μέλλον του ταξιδιού

Η βιωσιμότητα και η καινοτομία ήταν στην πρώτη γραμμή κάθε συζήτησης. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν μέλη της κυβέρνησης Μπάιντεν, νομοθέτες από το Καπιτώλιο, διευθύνοντες σύμβουλοι αεροπορικών εταιρειών και καινοτόμοι των οποίων οι εταιρείες προετοιμάζονται για ένα νέο ταξιδιωτικό οικοσύστημα. Οι ηγέτες του κλάδου και ορισμένοι νομοθέτες πιστεύουν ότι τώρα είναι η ώρα για τα βιομετρικά στοιχεία να ενταχθούν στην ταξιδιωτική βιομηχανία και ότι η τεχνολογία είναι πολύ ακριβής -περισσότερο από τους ανθρώπους- ώστε να μπορούμε να τη βελτιώσουμε με σκοπό να είναι ακόμα καλύτερη και πιο αποτελεσματική.