Καθένα από τα νησιά της χώρας μας έχει να διηγηθεί και την δική του ιστορία. Άλλοτε πιο συναρπαστική, άλλοτε πιο ανατριχιαστική αλλά πάντα ενδιαφέρουσα. Κάτι που ισχύει και για το μικροσκοπικό νησί με το όνομα Φονιάς στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, στο Νότιο Ευβοϊκό συναντάται ένα μικροσκοπικό και ακατοίκητο νησί, με άκρως ανατριχιαστικό όνομα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το εντυπωσιακό του τοπίο.

Φονιάς: Το νησί σε σχήμα πάπιας στο Νότιο Ευβοϊκό

Το μικροσκοπικό νησί με το όνομα Φονιάς που συναντάται στο Νότιο Ευβοϊκό παρόλο το όνομά του που προμηνύει θάνατο, είναι ένας πολύ όμορφος τόπος, που κυρίως εντυπωσιάζει με τα πανέμορφα, τιρκουάζ νερά του. Πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο νησί με μοναδικούς κατοίκους τους γλάρους που το έχουν ως «σπίτι τους», το οποίο οφείλει το όνομά του στο γεγονός ότι στο σημείο όπου εντοπίζεται υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα.

Παραλία στο νησάκι Φονιάς

Όπως παρατηρεί κανείς και από τα πλάνα του youtuber haanity πρόκειται για έναν πολύ όμορφο τόπο, με τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά που συγκλονίζουν. Το νησί διαθέτει μόνο μία παραλία, τα νερά της οποίας είναι προστατευμένα από τον βοριά που συνήθως φυσάει την περιοχή του Νότιου Ευβοϊκού όπου εντοπίζεται το νησί.

Ο Φονιάς έχει υψόμετρο μόλις 35 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και χαρακτηρίζεται για την χαμηλή του βλάστηση, η οποία αποτελεί καταφύγιο τόσο για πολλά ποντίκια, όσο και για φίδια.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού από την Αγία Μαρίνα Αττικής προς τα Νέα Στύρα Ευβοίας η νησίδα γίνεται ορατή από το κοινό, προκαλώντας έκπληξη αλλά και το ενδιαφέρον του.

Φονιάς- Το φυσικό σκηνικό για την ταινία «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο»

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η μικρή νησίδα αποτέλεσε και φυσικό σκηνικό για την κινηματογραφική παραγωγή «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Περάκη. Με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Γιώργο Σεϊταρίδη, τη Βίκυ Καγιά κ.α., το σενάριο αναφέρεται ότι διαδραματίζεται στη βραχονησίδα Πίττα Καλύμνου στα Δωδεκάνησα.