Η μικροσκοπική νησίδα στον Σαρωνικό με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες που ακούει στο όνομα Μετώπη, αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο τόπο. Και ενώ οι περισσότεροι ως προορισμούς του Αργοσαρωνικού γνωρίζουν την Αίγινα, τις Σπέτσες, την Ύδρα, τον Πόρο και το Αγκίστρι, αυτή η νησίδα με το επίπεδο σχήμα και την κόκκινη λίμνη με τα περίεργα αρχικά «ΞΧΞ» προκαλεί εντύπωση αλλά και απορία σχετικά με όλα τα μυστηριώδη χαρακτηριστικά της, όπως αυτά φαίνονται και από το βίντεο του youtber haanity.

Η μικροσκοπική νησίδα Μετώπη, λοιπόν, βρίσκεται στο Σαρωνικό κόλπο, νοτιοδυτικά από το λιμάνι της Αίγινας και βορειοανατολικά από το ακρωτήρι Άγιος Γεώργιος στο Αγκίστρι. Στην ουσία αποτελεί την κορυφή του αλλοτινού ισθμού που συνέδεε την Αίγινα με το Αγκίστρι, ο οποίος με τα χρόνια υπέστη καθίζηση και χάθηκε.

Νησίδα Μετώπη Σαρωνικός

Η νησίδα καταλαμβάνει μήκος μόλις ενός ναυτικού μιλίου και χαρακτηρίζεται για τα υπέροχα, τιρκουάζ, ρηχά νερά της, τη μία και μοναδική ακτή με λευκή άμμο και ελάχιστους αμπελώνες που αποτελούν και το μοναδικό πράσινο στοιχείο πάνω της.

Η μυστηριώδης κόκκινη λίμνη με τα περίεργα αρχικά «ΞΧΞ»

Νησίδα Μετώπη Σαρωνικός

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη νησίδα Μετώπη είναι η κόκκινη λίμνη που συναντάται εδώ με τα περίεργα αρχικά «ΞΧΞ», που γίνονται ορατά κοιτάζοντας κανείς καλύτερα στο βυθό της λίμνης. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος, πότε και γιατί δημιούργησε αυτά τα αρχικά, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το μέγεθός τους, το οποίο είναι σίγουρα μεγάλο για να γίνονται ορατά και από ψηλά, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Μετώπη- Το νησί με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες έχει πρωταγωνιστήσει και σε ταινία

Νησίδα Μετώπη Σαρωνικός

Απορίας άξιον είναι, επίσης, και το γεγονός ότι η Μετώπη έχει εκατοντάδες ιδιοκτήτες, ο οποίοι, ωστόσο, δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους λόγω των κτηματικών διαφορών που τους χωρίζουν από την κληρονομιά που τους άφησαν οι πρόγονοί τους. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η άγνωστη στο ευρύ κοινό μικροσκοπική, επίπεδη κουκκίδα γης με το σχήμα που θυμίζει έντονα σπαθί, έχει πρωταγωνιστήσει ακόμη και σε ταινία.

Ο λόγος για την ταινία «Αιγαίο SOS» του 2018 σε σκηνοθεσία του Πιέρρου Ανδρακάκου με πρωταγωνιστές τους Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Βλάχο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλη Λεβεντογιάννη. Στην ταινία η νησίδα αποτελούσε βραχονησίδα που είχε αναδυθεί μετά από σεισμό στα χωρικά ύδατα μεταξύ Ρόδου και τουρκικών παράλιων και αποτελούσε διακαή πόθο και των δύο πλευρών.