Το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού πάντα μοιάζει ιδανική επιλογή για μια αναζωογονητική ολιγοήμερη απόδραση. Σε κοντινή απόσταση από την Αττική και σε συνδυασμό με την μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες της, η Ύδρα είναι ένα από εκείνα τα νησιά που γοητεύουν τους πάντες με τα γοητευτικά θέλγητρά της.

Αν και αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς για τους κοσμικούς που επισκέπτονται τη χώρα μας, το καλοκαίρι μάλιστα σε αυτήν βρέθηκε ακόμη και η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σαρλίζ Θίρον με την μητέρα της, ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει στην Ύδρα και από μια μικρή έκπληξη.

Η αρχοντική χώρα υποδέχεται αμφιθεατρικά χτισμένη το κοινό με τα παραδοσιακά, πέτρινα κτήρια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές να χαιρετίζουν τους επισκέπτες της αγκαλιάζοντας το παλιό λιμάνι -μία από τις πιο ζωντανές αποδείξεις του ένδοξου, ιστορικού παρελθόντος του νησιού.

Η μετακίνηση εδώ γίνεται πεζή, καθώς το νησί είναι διατηρητέο και απαγορεύεται η διέλευση των μηχανοκίνητων μέσων. Το πανέμορφο σκηνικό στο Παλιό Λιμάνι ανηφορίζει προς την παλαιότερη συνοικία του νησιού, την Κιάφα. Εδώ, βρίσκεται το Μουσείο με το αρχείο της Επανάστασης, καθώς και τα εντυπωσιακά αρχοντικά των Κουντουριώτη, Μιαούλη, Τομπάζη, Κριεζή, Βούλγαρη, Τσαμάδων, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Περπατώντας μέχρι το Περίπτερο με τα χαρακτηριστικά μεγάλα κανόνια και συνεχίζοντας προς Καμίνια, συναντάται το άγαλμα του Μιαούλη με τον προμαχώνα, που βρίσκονται από την άλλη πλευρά της παραλιακής οδού.

Ενδιαφέροντα αξιοθέατα του νησιού είναι, επίσης, και η Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο λιμάνι καθώς και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Νηστευτή. Στα λιθόστρωτα σοκάκια της μικρής χώρας της Ύδρας όμορφα cafes και προσεγμένα εστιατόρια ενδείκνυνται για μια ευχάριστη στάση.

Τέλος, κοντά στο λιμάνι της Ύδρας και εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια είναι οι παραλίες Σπηλιά, Υδρονέτα, Αυλάκι και Μανδράκι για όσους θέλουν να απολαύσουν λίγη ακόμη θάλασσα.