Η Κρήτη χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένας από τους πιο ευλογημένους τόπους της χώρας. Με απίστευτο φυσικό περιβάλλον, ονειρικές ακρογιαλιές η φήμη των οποίων ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, ξεχωριστή γαστρονομία που από μόνη της αποτελεί λόγο για να επισκεφτεί κανείς το νησί αλλά και χωριά πραγματικά διαμαντάκια, τόσο στην ενδοχώρα όσο και στην ακτογραμμή του νησιού, δεν είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί αποτελεί αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό, τόσο ξένων επισκεπτών όσο και Ελλήνων ταξιδιωτών.

Σε όποια γωνιά του νησιού κι αν βρεθεί κανείς ανακαλύπτει και από μία έκπληξη που του κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο. Μία από αυτές και το γραφικό ψαροχώρι στο Λασίθι, με το αριστοκρατικό όνομα και την γαλήνια αύρα, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα ήρεμο αραξοβόλι για τους εκδρομείς του Σεπτεμβρίου, και όχι μόνο.

Το Σίσι, λοιπόν, αποτελεί την έκπληξη του Λασιθιού, στο βόρειο τμήμα του νομού, φωλιασμένο σε έναν βαθύ και προστατευμένο όρμο, που κάποτε λειτουργούσε ως καταφύγιο ψαράδων.

Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση 26 χλμ. δυτικά του Αγίου Νικολάου, και πρόκειται για ένα γραφικό και πανέμορφο σκηνικό, με αριστοκρατικό όνομα, που παραπέμπει στην πριγκίπισσα Σίσσυ, την Αυτοκράτειρα της Αυστρίας και Βασίλισσα της Ουγγαρίας.

Παρόλο που στην ευρύτερη περιοχή που συναντάται το Σίσι συναντώνται ως επί το πλείστον μεγάλες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, το όμορφο ψαροχώρι με τα χαμηλά κτίρια, τα πολύχρωμα σοκάκια, τα γραφικά μαγαζάκια και το κλειστό, φυσικό λιμανάκι που δημιουργεί την αίσθηση της λιμνοθάλασσας διατηρεί ακέραιο τον χαρακτήρα του, επενδύοντας στη φιλοξενία και τις όμορφες εικόνες, γεύσεις και αρώματα που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Γύρω από το Σίσι, οι παραλίες που θα ανακαλύψει ο επισκέπτης της περιοχής είναι κυρίως βραχώδεις, ωστόσο, δεν λείπουν και επιλογές με άμμο. Από τις πιο γνωστές ακτές ο Μπούφος, το Αυλάκι και φυσικά εκείνη που βρίσκεται μέσα στο Λιμάνι του χωριού.

Επίσης, στο ύψωμα Κεφάλι ή Κρέμασμα, ανάμεσα στις παραλίες Αυλάκι και Μπούφος, έχει εντοπιστεί ο Μινωικός οικισμός του Μπούφου. Τέλος, στην ευρύτερη περιοχή συναντώνται το παραδοσιακό χωριό Επάνω Σίσι, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι ανάμεσα στα βράχια του ομώνυμου φαραγγιού, καθώς και το χωριό Βραχάσι.