Οι παραλίες τις Χαλκιδικής δεν χρειάζονται συστάσεις. Για τους περισσότερους συγκαταλέγονται στις πιο ονειρικές της Βορείου Ελλάδας, αν όχι όλης της χώρας, με τις χρυσαφένιες αμμουδιές, την πλούσια καταπράσινη φύση που πολλές φορές αγγίζει ακόμη και τη θάλασσα και τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά να μην αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Γνωρίζατε, ωστόσο, ότι η Χαλκιδική είναι πολλά περισσότερο από τις παραλίες της; Όποιος έχει την όρεξη να την ανακαλύψει εκ των έσω, θα βρεθεί μπροστά σε πραγματικές εκπλήξεις που ούτε είχε φανταστεί ότι θα συναντούσε ποτέ σε αυτήν. Όπως και το απίστευτο σκηνικό που συναντάται στους μυστικούς καταρράκτες της Βαρβάρας, άγνωστους στο ευρύ κοινό.

Το φυσικό σκηνικό στη Χαλκιδική που είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό

Η Χαλκιδική, λοιπόν, δεν είναι μόνο οι παραλίες της και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μπορεί κανείς να την επιλέξει και κάποια άλλη εποχή του χρόνου. Ωστόσο, όσοι την προτιμήσετε για τις πρώτες φθινοπωρινές εξορμήσεις με άρωμα καλοκαιριού, ακόμα, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και το παραδεισένιο σκηνικό στους καταρράκτες της Βαρβάρας. Ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλου κάλλους που σίγουρα θα σας μαγέψει.

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας, εντοπίζονται κρυμμένοι σε ένα δάσος κοντά στην Ολυμπιάδα, στο ορεινό τμήμα της Χαλκιδικής. Διανύοντας μία από τις ομορφότερες ασφάλτινες διαδρομές στη Χαλκιδική, στο δασικό δρόμο Βαρβάρας- Ολυμπιάδας, αφήνοντας πίσω τις χαρακτηριστικές 5 Βρύσες, ο δρόμος οδηγεί σε βατό χωματόδρομο, ο οποίος μετά από περίπου 4 χλμ. προσεγγίζει το σημείο στάθμευσης.

Οι δύο εντυπωσιακοί καταρράκτες εμφανίζονται στον επισκέπτη, με τον πρώτο να είναι ορατός από ψηλά. Η περιπατητική διαδρομή για να βρεθεί κανείς στον «Αμαζόνιο» της Χαλκιδικής διαρκεί περίπου 5- 10 λεπτά, μέσα σε ένα μοναδικό φυσικό τοπίο, το οποίο ενισχύεται από ξύλινα γεφυράκια και τη σωστή σηματοδότηση.

Το τοπίο ολόγυρα από τους καταρράκτες συμπληρώνεται με πλούσια βλάστηση, η οποία αποτελείται από φλαμουριές και οξιές, άγριες φουντουκιές και ίταμους. Τόσο το επιβλητικό της τοποθεσίας και του τοπίου ολόγυρα, όσο η ησυχία και η γαλήνη που κυριαρχούν εδώ κάνουν τον επισκέπτη να νομίσει ότι μόλις ανακάλυψε τον επίγειο παράδεισο.