Υπάρχουν αμέτρητα νησιά στη θάλασσα του Αιγαίου και του Ιονίου για να καλύψουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων. Αν, ωστόσο, το ζητούμενο είναι η γαλήνη και η ηρεμία, η απλότητα και η ανόθευτη αυθεντικότητα, τότε ίσως χρειαστεί κανείς να ψάξει λίγο παραπάνω. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι θα βρει από που αναζητάει και μάλιστα θα ικανοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό με την εμπειρία που θα βιώσει.

Ένας τέτοιος προορισμός, αρκετά άγνωστος, απλός και ταπεινός, που, ωστόσο κρύβει ένα μεγαλείο στη μικροσκοπική έκτασή του είναι το νησάκι των Αρκιών στα Δωδεκάνησα, το οποίο ξεχωρίζει για τις απίστευτες εικόνες και στιγμές ηρεμίας που προσφέρει στους επισκέπτες του. Ο προορισμός σας εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι της Πάτμου –από όπου αναχωρούν δρομολόγια για Αρκιούς, Μαράθι και Λειψούς– και μια ανάσα από τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, οι ακτές της οποίας είναι μάλιστα ορατές από αυτό.

Η όμορφη θέα, το αξιοζήλευτο φυσικό σκηνικό, οι ονειρικές παραλίες και η ηρεμία που επικρατεί θα σας μαγέψουν. Όλη η ζωή περιστρέφεται γύρω από την κεντρική πλατεία στο μικρό λιμανάκι του νησιού, με λιγοστές επιλογές για φαγητό, αλλά γευστικές και εξαιρετικές γευστικές προτάσεις.

Σημείο αναφοράς των Αρκιών είναι οι εκπληκτικές ακτές τους. Η πιο φημισμένη ονομάζεται Τηγανάκια, η οποία ξεχωρίζει για τα κρυστάλλινα σαν πισίνας νερά και το βραχώδες τοπίο που απλώνεται ολόγυρά της. Μπορείτε να την προσεγγίσετε με το αυτοκίνητο μέχρι ενός σημείου και στη συνέχεια πεζή.

Αξίζει, επίσης, να επισκεφτείτε τα ερείπια του παλιού ιταλικού παρατηρητηρίου από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα σπήλαια, που λειτουργούσαν ως καταφύγια, καθώς και την εκκλησία της Παναγίας της Παντάνασσας στα ερείπια του παλιού οικισμού του νησιού. Αν βρεθείτε στο νησί στις 23 Αυγούστου, δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να παραβρεθείτε στο πανηγύρι που διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία με τοπικό φαγητό, παραδοσιακή μουσική και χορό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.