Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τη συνεχή εναλλαγή χρωμάτων και η αυστηρότητα που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη, στα σημεία που σίγουρα θα σας μαγέψουν. Σε αυτή θα βρείτε παραθαλάσσιους οικισμούς- όνειρο για τις καλοκαιρινές σας, όπου μπορείτε να απολαύσετε στιγμές απόλυτης γαλήνης και ηρεμίας σε ένα σκηνικό που μοιάζει σχεδόν κινηματογραφικό.

Πόρτο Κάγιο

Φωλιασμένο σε έναν κολπίσκο της Λακωνίας σε απόσταση 64 χλμ. από το Γύθειο, ο φυσικός απάνεμος όρμος του κατά την διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί ήρεμο αραξοβόλι για σκάφη και ιστιοπλοϊκά που πλέουν στην ευρύτερη περιοχή. Ο γραφικός αυτός οικισμός αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό την πεμπτουσία της μανιάτικης γης, που δεν είναι άλλη από τα πεντακάθαρα και καταγάλανα, σχεδόν διάφανα νερά που παντρεύονται αρμονικά με τις αυστηρές και μεγαλειώδεις γραμμές της Μάνης.

Πολύ κοντά στο Πόρτο Κάγιο συναντώνται τρεις υπέροχες αμμουδιές, με τη λωρίδα γης ακριβώς από πάνω του να ονομάζεται Κρητήρι.

Λιμένι

Εκεί που η τραχιά λακωνική γη συναντά το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού με την πέτρα να κυριαρχεί παντού δημιουργούν εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στη μνήμη. Σαν σκηνικό από ταινία, το Λιμένι συνδυάζει την αυστηρότητα που χαρακτηρίζει όλη τη Λακωνική Μάνη με την υπέροχη, σχεδόν διάφανη, θάλασσα που φτάνει ως τα σπίτια. 

Ο παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων, συναντάται περίπου πέντε χιλιόμετρα από την Αρεόπολη και 27 χλμ. από το Γύθειο, ενώ αποτελεί ιδανικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τη συνεχή εναλλαγή χρωμάτων και η αυστηρότητα που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη, στα σημεία που σίγουρα θα σας μαγέψουν.

Γερολιμένας

Ένα από τα πιο όμορφα παραλιακά χωριά της Λακωνικής Μάνης, συναντάται στο νότιο άκρο της Μάνης, βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Ταινάρου. Σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Γύθειο, 90 χλμ. από την Σπάρτη και 100, περίπου, χλμ. από την Καλαμάτα είναι ένας ιδανικός προορισμός για αξέχαστες μέρες χαλάρωσης. Πρόκειται για έναν πολύ γραφικό οικισμό δίπλα στη θάλασσα με αυθεντικό «χαρακτήρα», ένα πραγματικό στολίδι της Λακωνίας.

Τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια του γραφικού παραδοσιακού οικισμού αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, ενώ τα παραθαλάσσια γραφικά μαγαζάκια προσφέρουν φρέσκο ψαράκι και καφέ σχεδόν πάνω στο κύμα