Σε ένα ταξιδιωτικό αφιέρωμα που δημοσίευσε πρόσφατα το Forbes και εστίασε σε πόλεις που έχουν «αδικηθεί» και αξίζουν μια «δεύτερη ευκαιρία» φιγουράρει και μία ελληνική.

Συνολικά πέντε πόλεις της Ευρώπης συμπεριλαμβάνονται στο άρθρο, όλες παραθαλάσσιες και αρκετά υποτιμημένες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Με τους περσσότερους να προτιμούν την ηλιοθεραπεία στη Γαλλική Ριβιέρα ή την Ακτή Αμάλφι, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εισαγωγή του, υπάρχουν κρυμμένα διαμαντάκια στη Γηραιά Ήπειρο δίπλα στη θάλασσα που αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να εξερευνήσει.

Με αρχαία ερείπια, νόστιμες προτάσεις φαγητού και προσεγμένες επιλογές ποτού, οι πέντε πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στο αφιέρωμα αποτελούν πραγματική εμπειρία.

Η ελληνική πόλη που βρίσκεται ανάμεσά τους είναι το Ηράκλειο Κρήτης, μία πόλη γεμάτη ζωή και ιστορία. Εκτός από τα ενδιαφέροντα μουσεία, τις ιστορικές εκκλησίες και τα αρχαία μνημεία που χρονολογούνται από την εποχή του μινωικού πολιτισμού, αλλά και την πληθώρα επιλογών σε παραλίες, αξίζει κανείς να επισκεφτεί το περίφημο ανάκτορο της Κνωσού, του θρυλικού βασιλιά Μίνωα, έναν από τους πιο δημοφιλείς αρχαιλογικούς χώρους στην Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα του Forbes:

  1. Ηράκλειο
  2. Τεργέστη, Ιταλία
  3. Δυρράχιο, Αλβανία
  4. Χάγη, Ολλανδία
  5. Βάρνα, Βουλγαρία