Ένας από τους τελευταίους, ανέγγιχτους παραδείσους της Ελλάδας βρίσκεται στη Δυτική Κρήτη, 76 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων και σε πολύ κοντινή απόσταση από το διάσημο, πολυφωτογραφημένο και πολυβραβευμένο Ελαφονήσι στα Χανιά.

Κρυμμένη ανάμεσα σε μεγάλους κέδρους και με ονειρικές αμμοθίνες που θυμίζουν τροπικές παραλίες, η ακρογιαλιά που ακούει στο όνομα Κεδρόδασος συναρπάζει κάθε επισκέπτη με το μοναδικό, φυσικό σκηνικό που την χαρακτηρίζει.

Το δάσος από κέδρους που εκτείνεται πάνω από την παραλία απλώνεται σε μία έκταση 110 στρεμμάτων περίπου, ενώ οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μικροί θαλασσόκεδροι -ανήκουν στα είδη Juniperus oxycedrus και Juniperus phoenicea- που φύονται εδώ είναι αρκετά εύθραυστοι, γι αυτό και δεν θα πρέπει να πλησιάζουν αρκετά κοντά.

Η απομονωμένη ακρογιαλιά, αγαπημένη επιλογή των γυμνιστών, δεν έχει καμία οργάνωση, ενώ η πρόσβαση σε αυτή μετά από κάποιο σημείο γίνεται μέσω ενός μονοπατιού με διάρκεια πεζοπορίας περίπου 15 λεπτά. Ανάμεσα στο Κεδρόδασος και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, περίπου δύο χλμ. πιο ανατολικά, υπάρχουν «μικρογραφίες» του Κεδρόδασους για ακόμη πιο απομονωμένες βουτιές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.