Τι αναφέρει η Notam για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία προς Ελλάδα

Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ για τους ταξιδιώτες


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
13:35
26/07/2020
Τι αναφέρει η Notam για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία προς  Ελλάδα
1
loading

Με αρνητικό τεστ COVID 19 θα εισέρχονται στην Ελλάδα όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία και Ρουμανία, σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (notam) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μετά από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η νέα οδηγία θα ισχύει από την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχει ως εξής: «Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΚΛΕΩΝ

    Iσπανοι,Ιταλοι,Αγγλοι,Γερμανοι κυκλοφορουν κανονικα!
    Απο αυτους δεν κολλας κορωνοιο!!!
    Η Αγγλια βεβαια ανακοινωσε καραντινα 14 ημερων σε οσουν επιστρεφουν απο Ισπανια!
    Εδω ειμαστε μια χαρουμενη κατασταση!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει