Αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση πτήσεων από και προς Σερβία

Αναθεώρηση της Notam για το Ηνωμένο Βασίλειο - Αλλαγές στη συμπλήρωση του PLF από 9 Ιουλίου


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
23:57
06/07/2020
Αεροπορική οδηγία για την απαγόρευση πτήσεων από και προς Σερβία
2
loading

Σύμφωνα με τη Notam που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη Σερβία, η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και της γειτονικής χώρας έχει ισχύ μέχρι τις 15 Ιουλίου. Επίσης, αρχίζουν ξανά από την ίδια ημέρα οι απευθείας πτήσεις μεταξύ της χώρας μας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΥΠΑ, απαγορεύονται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 όλες οι πτήσεις μετακίνησης επιβατών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, καθώς και είσοδος στη χώρα μας Σέρβων τουριστών. Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων από και προς Σερβία, ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, πολίτες χωρών Συνθήκης Σένγκεν, επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις και απαραίτητες μετακινήσεις (essential reasons), υγειονομικό προσωπικό, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό απαραίτητο για την λειτουργία της κυβέρνησης, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, σπουδαστές, οι πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit), πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο προσκομίζοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

Αναθεώρηση αεροπορικής οδηγίας για το Ηνωμένο Βασίλειο

Όσον αφορά στις πτήσεις από και προς Ηνωμένο Βασίλειο, αναθεωρήθηκε η προηγούμενη αεροπορική οδηγία και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, ισχύει πλέον έως την Τρίτη 14 Ιουλίου και ώρα 23:59, έτσι όλες οι πτήσεις προς και από τα ελληνικά αεροδρόμια από τα αντίστοιχα βρετανικά επιτρέπονται από τις 15 Ιουλίου 2020 χωρίς περιορισμούς.

Για το χρονικό διάστημα που ισχύει η αναστολή πτήσεων, δηλαδή έως 14/7/20 υπάρχουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις: Επιτρέπονται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι πτήσεις πυροσβεστικών (fire fighting flights), οι πτήσεις που έχουν τεχνική βλάβη χωρίς να χρειαστεί να αποβιβαστούν οι επιβάτες (technical landings), οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών, μελών της οικογενείας τους και κατόχων άδειας κατοικίας στην χώρα μας που εγκρίθηκαν από το υπ. Εξωτερικών.

Αλλαγές στην υποχρεωτική συμπλήρωση του PLF από τις 9 Ιουλίου

Από την Πέμπτη 9 Ιουλίου έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, η ΥΠΑ ενημερώνει ότι η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα θα πρέπει να γίνεται 24 ώρες πριν το check in και όχι 48 ώρες που ισχύει έως τις 8 /7/2020. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/#/ υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς συμπληρώνεται το παραπάνω ηλεκτρονικό έντυπο, καθώς και για το QR CODE  του κάθε επιβάτη.

Τεστ COVID-19 στους επιβάτες διεθνών πτήσεων προβλέπεται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σερβος

    Μονο για Σερβους ειναι κλιστα θα συνωρα ενοο για αλλες χωρες ωπος Αγγλια ειναι ανιχτα.Που ειναι 1000 φωρες μολιζματικοι απω εμας τους Σερβους.Οκ ,Δεν σεχναμε !

  2. avatar σκοπός των συμμοριών: η φωχοποίηση όλων των Ελλήνων

    και μην παραλείπετε στο.... PLF να συμπληρωετε και όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα δεσμεύονται προσωρινά (ανάλογα με τον αριθμό ....περιπτώσεων ...covid) για έλεγχο και..απολύμανση των.. λεφτών, για 12, 24 ή καιι 100 χρονάκια μεχρι να φύγει! ο δαίμων....... του κοβίντ!!!!! άλλωστε είναι γνωστοι οι ιοί των κομπιούτερς, εδώκαι χρόνια.
    Και υποχρέωση των πολιτών βέβαια στο...μέλλον θα ειναι να ςνημερώνουν τους κρατικούς \"παραγοντες\" και τα λοιπά κομματα πότε και που γίνονται πανυγήρια, ώστε εγκαίρως τα τσομπανόσκυλα της κυβέρνησης να κυρήσσουν την εναρξη, σύροντας -όπως πρέπει-ΠΡΩΤΟΙ! τον....χορό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει