Εκπληκτικό φωτογραφικό κολάζ από τις πεδιάδες ρυζιού στην Ιαπωνία

Εικόνες που κλέβουν τις εντυπώσεις


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
14:50
05/09/2019
Εκπληκτικό φωτογραφικό κολάζ από τις πεδιάδες ρυζιού στην Ιαπωνία
loading

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και ξεχωριστές εικόνες που μπορεί να αντικρίσει κανείς στην Ιαπωνία είναι αυτές από τις πεδιάδες ρυζιού της χώρας.

Μην ξεχνάτε ότι το ρύζι αποτελεί την βασική τροφή για την καθημερινότητα των Γιαπωνέζων, οι οποίοι για περισσότερα από 2.000 χρόνια παράγουν 8.000.000 τόνους ετησίως, κάτι που σημαίνει ότι η ετήσια κατανάλωση ανά άτομο ανέρχεται στα 55 κιλά!

Στην ορεινή ύπαιθρο της χώρας, λοιπόν, όπου η γεωργία αναπτύσσεται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τέτοιες εικόνες θεωρούνται συνηθισμένες! Οι πεδιάδες ρυζιού χτισμένες σε «σκαλοπάτια», πολλές φορές μοιάζουν με την πλαγιά ενός βουνού ή μιας κοιλάδας, ονομάζονται «Senmaida», δηλαδή χιλιάδες πεδία ρυζιού, λόγω του διαχωρισμού τους σε πολλά μικρά επιμέρους τμήματα.

Για τον διαχωρισμό αυτών των τμημάτων στη Δυτική Ιαπωνία χρησιμοποιούνται κυρίως πέτρινα φράγματα, ενώ η λάσπη και το ίδιο το έδαφος δρουν ως διαχωριστικά στην Ανατολική Ιαπωνία.

Η θέα σε μια απέραντη πεδιάδα ρυζιού, χωρισμένη σε περισσότερα από 1.000 επιμέρους τμήματα παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σε μια πλαγιά ύψους περίπου 100 μέτρων, σίγουρα αφήνει άφωνους όσους δεν έχουν αντικρίσει ξανά τέτοια εικόνα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει