Ένα υπέροχο μέρος στη Σάμο

Το Κοκκάρι εντυπωσιάζει τον ταξιδιώτη - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:21
28/05/2019
Ένα υπέροχο μέρος στη Σάμο
2
loading

Στα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου, περίπου 10 χλμ απόσταση, βρίσκεται ένα υπέροχο μέρος, ένα μικρό λιμάνι με όμορφα καλά διατηρημένα σπίτια και ωραίες παραλίες. Είναι το Κοκκάρι και οι ρίζες του γυρνούν πίσω, στις αρχές του 19ου αιώνα, τότε που εμφανίζονταν τα πρώτα σπίτια στο Κοκκάρι, το επίνειο του χωριού Μυτιληνιοί.

Για το όνομά του υπάρχουν δύο εκδοχές. Σύμφωνα με την πρώτη, το όνομά του σχετίζεται με την καλλιέργεια του κοκκαριού (του μικρού κρεμμυδιού), ενώ σύμφωνα με τη δεύτερη σχετίζεται με το όνομα του πρώτου ιδιοκτήτη. Τα καλοδιατηρημένα σπίτια του οικισμού, τα γοητευτικά σοκάκια, το λιμανάκι και οι πανέμορφες παραλίες το έχουν αναδείξει σε πόλο έλξης των επισκεπτών, γνωρίζοντας σημαντική ανάπτυξη.

Στο Κοκκάρι, το πράσινο της φύσης συνδυάζεται αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας, δημιουργώντας ένα υπέροχο φυσικό τοπίο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μανώλης Θρ.

    Ό,τι προλάβετε λέτε, κύριε Λύρα... Λόγω του σταθερού βορείου ρεύματος το καλοκαίρι, τα νερά της Σάμου, ειδικά αυτά στα βόρεια και τα δυτικά του νησιού, είναι πεντακάθαρα και διαυγέστατα. Επιπλέον, αν κουράζεστε από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν στις 5-10 πιο γνωστές παραλίες του νησιού το καλοκαίρι, τότε μπορείτε απλά να επιλέξετε μερικές από τις 70+ παραλίες του νησιού, οι πιο απομονωμένες από τις οποίες θυμίζουν ιδιωτικούς παράδεισους ακόμα και τον 15Αύστουστο. Σας στέλνω την καλησπέρα μου από τη Σάμο, πριν πάω για την καθημερινή μου βουτιά.

  2. avatar γιάννης λύρας

    Όντως εντυπωσιάζει. Αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι όταν έχει πληθώρα κόσμου το καλοκαίρι και δεν ''χωράς'' για μια βουτιά......
    Τότε είναι που, αντί να μαγεύει, κουράζει.
    Και βέβαια τότε από μπλε παραλία γίνεται μαύρη, δια δείγματος οφθαλμού, αλλά και κατ' ουσίαν, δεδομένης της [...]και με υπαρκτό κίνδυνο επιμόλυνσης, ιδιαίτερα των γυναικών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει