Ακόμη και στα ταξίδια μας, μετά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του εκάστοτε προορισμού, ως καλοφαγάδες που είμαστε, κάνουμε έρευνα για τα στέκια που θα μας συστήσουν στην τοπική κουζίνα του.

Με το φαγητό να αποτελεί βασική, και αγαπημένη, μας συνήθεια αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, ο προϋπολογισμός του ταξιδιού προβλέπεται να… τιναχτεί στον αέρα στην περίπτωση που δεν έχουμε προνοήσει πώς θα μειώσουμε το συγκεκριμένο έξοδο. Παρακάτω ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές που δεν θα αφήσουν κάτι τέτοιο να συμβεί.

  • Για τη διαμονή σας προτιμήστε κάποιο κατάλυμα με κουζίνα. Είτε πρόκειται για αυτόνομο διαμέρισμα, είτε για δωμάτιο ξενοδοχείου το μαγείρεμα εξοικονομεί χρήματα. Προετοιμάστε το ένα από τα δύο γεύματα της ημέρας στο χώρο σας και επιλέξτε να τρώτε έξω μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το μεσημεριανό γεύμα, καθώς το κόστος του είναι αρκετά πιο χαμηλό από το δείπνο.
  • Κάντε κράτηση σε δωμάτιο με πρωινό. Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας στα ξενοδοχεία σερβίρεται πλουσιοπάροχο δίνοντας μεγάλη ενέργεια για την ημέρα που ξεκινάει. Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωση πρωινού έξω, όταν κάνετε τα μαθηματικά θα σας βγει σίγουρα πιο ακριβή.
  • Επιλέξτε εστιατόρια που προτιμούν και οι ντόπιοι. Το φαγητό σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο, απ’ ό,τι σε κάποιο πολυπληθές τουριστικό στέκι, ενώ τα πιάτα θα αξίζουν σίγουρα το αντίτιμό τους, για να τα επιλέγουν και οι κάτοικοι της πόλης. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε τα πολύ τουριστικά μέρη και εστιατόρια, καθώς είναι αρκετά υπερτιμημένα, και μάλιστα χωρίς λόγο.
  • Αρκετά εστιατόρια διαθέτουν κάποιο happy hour, προσφέροντας τα πιάτα τους σε πιο οικονομικές τιμές. Κάντε έρευνα πριν το ταξίδι σας και κράτηση σε κάποιο από αυτά την κατάλληλη ώρα.
  • Το street food αποτελεί πάντα μια καλή επιλογή για την γνωριμία σας με την εκάστοτε γαστρονομική σκηνή. Κάποιες πόλεις όχι μόνο διαθέτουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, αλλά και «επιβάλλουν» την γνωριμία σας με το φαγητό του δρόμου.