Όταν πρόκειται για την εύρεση ενός οικονομικού πακέτου διακοπών, ο χρόνος που θα επιλέξετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας συγκαταλέγεται στους καθοριστικούς παράγοντες που θα διαμορφώσουν το συνολικό budget του.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει και η έρευνα του TravelSupermarket, της ταξιδιωτικής μηχανής αναζήτησης πακέτων διακοπών, η οποία συνέκρινε τα κόστη διαμονής ανάμεσα στους 20 πιο δημοφιλείς προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών για τους Βρετανούς.

Πιο συγκεκριμένα το ταξιδιωτικό site συνέκρινε τις τιμές αναφορικά με ένα οκταήμερο πακέτο διακοπών, με αναχωρήσεις κάθε μήνα από την 1η Μαΐου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η έρευνά του καταδεικνύει, λοιπόν, ότι είναι πιο συμφέρον για ένα ζευγάρι να πραγματοποιήσει τις διακοπές του κατά την διάρκεια του Μαΐου, παρά οποιοδήποτε άλλου μήνα, με τις τιμές ανά άτομο/ διανυκτέρευση να αγγίζει τις 119 βρετανικές λίρες (περίπου 135 ευρώ) ανά ημέρα, για μια οκταήμερη διαμονή στην Κόστα Μπράβα, στην Ισπανία.

Εκτός από τον καλύτερο μήνα για τις οικονομικότερες διακοπές, το TravelSupermarket έψαξε ποια είναι και η καλύτερη μέρα μέσα στο Μάιο, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι τιμές είναι φθηνότερες όταν το ταξίδι πραγματοποιείται μεσοβδόμαδα.

Τέλος, από την έρευνα του ταξιδιωτικού site προκύπτει ότι οι μήνες Μάιος, Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι οι οικονομικότερες επιλογές για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ένα πολύ μακρινό ταξίδι.