Για κάποιον λόγο βρίσκεστε «αιχμάλωτοι» στο δωμάτιο του ξενοδοχείου κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας. Τι μπορείτε να κάνετε για να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας;

Από την έρευνα για τον προορισμό όπου βρίσκεστε και το σχεδιασμό του μέλλοντός σας, μέχρι την συγγραφή ενός γράμματος και την βελτίωση κάποιων δεξιοτήτων σας, οι επιλογές που έχετε είναι αρκετές.

Κάντε έρευνα, διαβάστε και ενημερωθείτε

Είτε πρόκειται για ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, κάποια μπροσούρα του ξενοδοχείου ή για online έρευνα, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που σας δίνεται και μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τον προορισμό όπου βρίσκεστε. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, να είστε σίγουροι ότι θα ανακαλύψετε αρκετά μυστικά, τα οποία λόγω χρόνου δεν καταφέρατε να βρείτε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού σας.

Κουβεντιάστε με το προσωπικό

Στην περίπτωση που δεν βρίσκεστε στο ξενοδοχείο για κάποιον λόγο υγείας, μπορείτε να επισκεφτείτε κάποιους χώρους του (το καφέ, το εστιατόριο, το λόμπι κ.α.) και να πιάσετε κουβέντα με το προσωπικό. Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για ντόπιους, οι οποίοι θα σας αποκαλύψουν τα πιο ενδιαφέροντα μυστικά του τόπου τους.

Για παράδειγμα σίγουρα θα σας αναφέρουν πού θα φάτε καλά και πού θα πιείτε τα πιο απολαυστικά cocktails. Πού θα βρείτε να αγοράσετε μικρούς «θησαυρούς» και ποια σημεία αξίζει να επισκεφτείτε περισσότερο.

Σχεδιάστε το μέλλον σας

Τα ταξίδια γενικότερα αποτελούν πηγή έμπνευσης, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία, με άδειο το μυαλό από έννοιες και υποχρεώσεις, να σχεδιάσετε με ψυχραιμία τις επόμενες κινήσεις σας. Είτε πρόκειται για επαγγελματικές, είτε για προσωπικές.

Γράψτε μια λίστα με τους στόχους που θέλετε να πραγματοποιήσετε μέσα στον επόμενο χρόνο ή στο πιο άμεσο μέλλον από την επιστροφή στη βάση σας, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα τους επιτυγχάνετε.

Μην κάνετε απολύτως τίποτα

Πόσες φορές δεν ονειρευτήκατε τη στιγμή που απλώς δεν θα κάνετε τίποτα απολύτως; Αρπάξτε την ευκαιρία που σας δίνεται, λοιπόν, και κάντε πράξη την πιο ανέλπιστη επιθυμία σας. Ελάχιστες φορές στην ζωή σας θα έχετε ξανά τόσο ελεύθερο χρόνο, ώστε να τον αφιερώσετε στον εαυτό σας και να τον αξιοποιήσετε όπως ακριβώς επιθυμείτε. Αυτή η στιγμή είναι μία από αυτές. Γι’ αυτό μην την αφήσετε να περάσει έτσι.

Γίνετε δημιουργικοί

Όχι με την αυστηρή έννοια του καλλιτέχνη, αλλά να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας σε ένα αντικείμενο, περνώντας ταυτόχρονα τον χρόνο σας ευχάριστα. Για παράδειγμα μπορείτε να ζωγραφίσετε αυτό που αισθάνεστε ή να επιχειρήσετε να κάνετε κάποια χειροτεχνία με την ησυχία σας.

Γράψτε ένα γράμμα

Θυμάστε πώς είναι να γράφετε γράμμα προς τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Αντικαταστήστε, λοιπόν, το email ή το μήνυμα στο messenger που θα στέλνατε με ένα προσωπικό γράμμα. Μάλιστα, τώρα πού βρίσκεστε σε ταξίδι σίγουρα θα έχετε πολύ περισσότερες εμπειρίες να μοιραστείτε μαζί τους. Έτσι, και μεγαλύτερη αξία θα έχει το γράμμα σας και θα κρατηθεί ως αναμνηστικό από τον παραλήπτη.