Αφιερώστε λίγο χρόνο μόλις μπείτε στο αεροπλάνο για να οργανώσετε κάποια πράγματα που θα σας κάνουν να νιώσετε πιο ευχάριστα κατά την διάρκεια της πτήσης σας.

Για να τα δούμε…

Καθαρίστε τις επιφάνειες γύρω σας

Δεν υπάρχει πιο κομψός τρόπος να σας πούμε ότι το αεροπλάνο, όπως όλα τα μεταφορικά μέσα, δεν είναι και από τα πιο καθαρά μέρη που μπορείτε να βρεθείτε. Η συσσώρευση μικροβίων σε κλειστούς χώρους με αρκετό κόσμο είναι δεδομένη, πόσο μάλλον σε ένα αεροπλάνο που, λόγω της λειτουργίας του, δεν αερίζεται επαρκώς. Έχετε μαζί σας, λοιπόν, πάντα υγρά μαντηλάκια για να καθαρίσετε με ένα πέρασμα τις επιφάνειες που πρόκειται να ακουμπήσετε με τα χέρια σας.

Τοποθετήστε στο σωστό σημείο τον προσωπικό σας εξαερισμό

Μιλώντας για μικρόβια αν κάθεστε δίπλα σε άτομα με κάποια ίωση, στον κλειστό χώρο του αεροπλάνου, οι πιθανότητες να την πιάσετε κι εσείς είναι αρκετές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε αυτές τις πιθανότητες είναι να ρυθμίσετε την ροή του αέρα από τον προσωπικό σας εξαερισμό ακριβώς από πάνω σας. Τοποθετήστε σε τέτοιο σημείο το ανεμιστηράκι ώστε ο αέρας να περνάει από το πρόσωπό σας και να κατεβαίνει προς τα κάτω.

Αναζητήστε το σωσίβιο που σας αντιστοιχεί

Παρόλο που το προσωπικό του αεροπλάνου ελέγχει στην αρχή της ημέρας ότι κάτω απ’ όλα τα καθίσματα υπάρχουν σωσίβια, δεν είναι μεγάλος κόπος να το ψάξετε και να το δείτε και ιδίοις όμμασι. Μπορεί κατά λάθος να έχει παραπέσει κάπου αλλού ή κάποιος (δυστυχώς) να το έχει πάρει μαζί του.

Συγκεντρώστε τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε

Εφόσον ολοκληρώσατε τις διαδικασίες που αφορούν στην ασφάλεια και την υγεία σας, ασχοληθείτε λίγο και με τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε κατά την διάρκεια της πτήσης. Φροντίστε να έχετε πάρει από την χειραποσκευή σας ό,τι θα χρειαστείτε (μαξιλαράκι, μάσκα ύπνου, βιβλίο, tablet κλπ.) για να μην χρειαστεί να σηκώνεστε συνεχώς ή να ενοχλείτε τους συνταξιδιώτες σας.

Βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση μπροστά σας λειτουργεί

Αν η πτήση σας είναι πολύωρη και δεν έχετε φέρει κάποιο βιβλίο ή το tablet μαζί σας για να περάσετε τον χρόνο σας, βεβαιωθείτε ότι η τηλεόραση μπροστά σας λειτουργεί κανονικά. Αν ανακαλύψετε ότι είναι χαλασμένη, ζητήστε από την αεροσυνοδό να σας αλλάξει θέση, αν δεν θέλετε να κοιτάτε το… υπερπέραν για ώρες!

Φορέστε τα ακουστικά σας

Αν ταξιδεύετε μόνοι και δεν θέλετε να κοινωνικοποιηθείτε με τους γύρω σας, φορέστε τα ακουστικά σας μόλις καθίσετε δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι δεν είστε σε διάθεση συζήτησης. Ακόμη κι αν δεν επιθυμείτε να ακούσετε κάτι, απλά φορέστε τα για να μην σας ενοχλούν.

Μασήστε μια τσίχλα

Αν έχετε ευαίσθητα αυτιά που κατά την διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης, λόγω της αλλαγής τη πίεσης, πονάνε μασήστε μία τσίχλα. Εκτός του ότι θα ανακουφίσει λίγο τον πόνο που νιώθετε, θα έχετε και ευχάριστη και δροσερή αναπνοή.