Αποφύγετε τα τετριμμένα για μια φορά στο ταξίδι σας και ζήστε όπως οι ντόπιοι. Καθιερώστε κι εσείς το στέκι σας, επισκεφτείτε εστιατόρια- αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της περιοχής, ανακαλύψτε λιγότερο τουριστικά ενδιαφέροντα σημεία αναφοράς.

Ακολουθείστε τις συμβουλές που ακολουθούν παρακάτω και να είστε σίγουροι πως κανένας δεν θα καταλάβει ότι είστε τουρίστας.

Γευματίστε σε στέκια των ντόπιων

Επιλέξτε εστιατόρια που προτιμούν και οι ντόπιοι. Το φαγητό σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερο, απ’ ό,τι σε κάποιο πολυπληθές τουριστικό στέκι, ενώ τα πιάτα θα αξίζουν σίγουρα το αντίτιμό τους, για να τα επιλέγουν και οι κάτοικοι της πόλης.

Μάθετε να συνεννοείστε στην τοπική γλώσσα

Ακόμη κι αν η προφορά σας δεν είναι η σωστή, δεν είναι κακό να μάθετε κάποιες τυπικές εκφράσεις της τοπικής γλώσσας. Θα διευκολύνουν σίγουρα τις συναλλαγές σας με τους ντόπιους, και δεν θα σας κάνουν να νιώθετε τόσο… ξένοι.

Αποκτήστε το δικό σας στέκι

Καθιερώστε ένα συγκεκριμένο σημείο για τον πρωινό καφέ σας και νιώστε την οικειότητα και την ζεστασιά του στεκιού. Το να σας καλημερίζουν καθημερινά και να σας αποκαλούν με το όνομά σας είναι πολύ γλυκό.

Μείνετε εκτός τουριστικού κέντρου

Μία απόφαση που θα σας βοηθήσει να μειώστε το budget σας, καθώς οι τιμές εκτός τουριστικού κέντρου είναι σίγουρα χαμηλότερες. Μάλιστα, προτιμήστε ένα διαμέρισμα στη θέση του ξενοδοχείου –η διεθνούς φήμης πλατφόρμα Airbnb θα βοηθήσει πολύ την έρευνά σας– και μάθετε πώς είναι να ζείτε σε κάποια από τις γειτονιές του προορισμού που βρίσκεστε.

Μετακινηθείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Βγάλτε ένα ενιαίο εισιτήριο που να καλύπτει όλα τα μέσα για απεριόριστες διαδρομές και μετακινηθείτε με αυτά, όπως κάνουν και οι ντόπιοι.

Κάντε φίλους για να μάθετε τα καλύτερα

Η κοπέλα στη ρεσεψιόν, ο ταμίας στο μίνι μάρκετ απέναντι από το διαμέρισμα που μένετε, ακόμη και ο μπουφετζής που σας ετοιμάζει τον πρωινό καφέ μπορούν να μετατραπούν στον προσωπικό «οδηγό» σας, που σίγουρα θα σας αποκαλύψει τα καλύτερα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη.

Ενημερωθείτε για τα dos & don’ts

Κάθε προορισμός έχει τα δικά του πρέπει και μη. Μάθετε τι επιτρέπεται και τι όχι (το τσιγάρο σε δημόσιους χώρους, το περπάτημα στο γρασίδι του πάρκου, πόσο φιλοδώρημα είθισται να αφήνουν στο εστιατόριο κ.α.) για να μην ξεχωρίζετε από τους ντόπιους.

«Προσέξτε» το ντύσιμό σας

Ενημερωθείτε για το αντίστοιχο dresscode (αν έχει) του προορισμό που επισκέπτεστε και γεμίστε τις αποσκευές σας με τον αντίστοιχο ρουχισμό. Αν για παράδειγμα ταξιδεύετε στο Ντουμπάι και φοράτε μίνι φούστα και στράπλες μπλούζα, τότε θα είστε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και σίγουρα δακτυλοδεικτούμενη.