Πάνω από 60 εκατ. επιβάτες υπολογίζεται να διακινηθούν σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μέχρι το τέλος του 2018.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτικής Αεροπορίας (7 Δεκεμβρίου), ημέρα κατά την οποία υπογράφηκε η σύμβαση στο Σικάγο, πρόκειται για ιστορική χρονιά λόγω του νέου ρεκόρ διακινούμενων επιβατών.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα έχει με ασφάλεια συμβάλλει στη διακίνηση περισσότερων από 60 εκατομμύρια επιβατών και πλήθους εμπορευματικών πτήσεων, ενώ το ρεκόρ επιβατικής κίνησης αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς έγινε σε μια χρονιά όπου ταυτόχρονα είχαμε και τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας σε νέες κτιριακές δομές» τονίζει ο κ. Λιντζεράκος.

Η ΥΠΑ, με αίσθημα ευθύνης και σταθερά προσηλωμένη στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, εργάζεται και θα εξακολουθήσει να εργάζεται σκληρά, στηριζόμενη στο υψηλών προσόντων εξειδικευμένο προσωπικό της.

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην Πολιτική Αεροπορία, που η ασφαλής και η εύρυθμη ανάπτυξή της συμβάλλει ουσιαστικά στην παγκόσμια ευημερία, πραγματοποιώντας εκατομμύρια επιβατικές και εμπορευματικές πτήσεις.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 1944 η Ελλάδα, μαζί με άλλες 52 χώρες και ενώ ακόμα δεν είχαν κλείσει οι πληγές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκπροσωπείται στη σύνοδο του Σικάγο και τελεί ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Η σύμβαση του Σικάγο κυρώθηκε στη χώρα μας με τον νόμο 211/1947.